10 λόγοι που μπορεί μια μαμά να μη θέλει 2ο παιδί

1. Χρηματα: Στις εποχές που ζούμε, το να έχεις 1 παιδί και να μπορείς να του προσφέρεις τα πάντα, είναι ευλογία. Πολύ λίγοι όμως μπορούν να προσφέρουν, όλα αυτά που θέλουν, έστω και σε ένα παιδί! Πώς να πάρουν την απόφαση να αποκτήσουν και 2ο, όταν ξέρουν πως δεν θα βγαίνουν οικονομικά;

2. Υπομονή: Αν είστε εσείς, της υπομονής, αυτό δεν σημαίνει πως είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι!

3. Φόβος: κάποιες μανούλες φοβούνται να αποκτήσουν 2ο παιδάκι για διάφορους λόγους. Αυτοί μπορεί να είναι κοινοί όπως φόβος εγκυμοσύνης, γέννας, αλλά και προσωπικοί για αυτό μην φέρνετε ποτέ σε δύσκολη θέση μια μαμά όταν δεν θέλει να τους εκμυστηρευτεί.

4. Ελευθερία: Γεννάς  ένα παιδί και καλώς η κακώς, κλείνεσαι μέσα και μόλις πάρεις μια ανάσα, όταν πια το παιδί σου είναι νήπιο, το σκέφτεσαι πολύ να ξαναμπείς σε αυτή τη διαδικασία!

5. Κούραση: Μόνο εύκολο δεν είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί και κάποιοι δεν έχουν την δύναμη για να διπλασιάσουν την κούραση!

6. Καριέρα: Όταν μια μανούλα έχει ήδη ένα παιδάκι και βλέπει την καριέρα της να απογειώνεται, θα το σκεφτεί διπλά και τριπλά για να χάσει την σιγουριά της δουλειάς της. Πόσο μάλλον στις μέρες μας, που οι δουλειές σπανίζουν!

7. Δύσκολη εγκυμοσύνη : Αναγούλες από τον πρώτο μήνα μέχρι το τέλος, πόνοι, αποκόλληση και χίλιοι δύο λόγοι ακόμα, που κάνουν μια εγκυμοσύνη όχι και τόσο ευχάριστη, όσο κάποιες άλλες.

8. ‘’Δύσκολο πρώτο παιδί’’: Αν το πρώτο παιδί, είναι κάπως πιο δύσκολο από τα υπόλοιπα παιδάκια, δύσκολα  παίρνεις την απόφαση να κάνεις και 2ο..

9. Δυστυχισμένος γάμος: Κάποιες γυναίκες ζουν σε ένα δυστυχισμένο γάμο, για το καλό του παιδιού τους και δεν σκέφτονται σε καμία περίπτωση να κάνουν και 2ο μιας και αυτό θα έφερνε περισσότερα προβλήματα στην ήδη προβληματική σχέση.

10. Βοήθεια από πουθενά: Όταν μια μανούλα δεν έχει βοήθεια από πουθενά και από κανέναν, ούτε μαμά, ούτε πεθερά, καμιά φορά ούτε και από τον σύζυγο δεν μπορεί να σκεφτεί για 2ο μιας και δεν τα βγάζει πέρα μόνη της ούτε και με το πρώτο!

Παρόλα αυτά, όταν συζητάμε με μια μανούλα για ποιο λόγο δεν κάνει 2ο παιδάκι, είμαστε συνήθως πιεστικοί και αδιάκριτοι χωρίς να το θέλουμε κάποιες φορές.. Ας σκεφτούμε όμως, πως η κάθε μια από εμάς κουβαλάει την δική της ιστορία, τους δικούς της φόβους, τις δικές της ανασφάλειες και εμπειρίες!!!
Φλιά πολλά
Νατάσα Βασιλείου

Close