8+1 όχι που κάθε νεομανούλα θα πρέπει να πει ΟΧΙ

Όταν κάτι που κάνουν στο μωρό μας ή σε εμάς μας ενοχλεί, πρέπει να αντιδράμε και να θέτουμε τα όρια μας! Είναι δύσκολο να αντιμιλήσεις έστω και με όμορφο τρόπο στο σόι του άντρα σου, στους γιατρούς, ακόμη και στον ίδιο τον άντρα σου  και τις περισσότερες φορές κάθεσαι και ανέχεσαι διάφορες καταστάσεις! 

Που πρέπει όμως να μιλήσουμε και να μην ανεχτούμε  δεύτερη κουβέντα;

1) Εάν θέλεις να θηλάσεις το μωρό σου αποκλειστικά, πρέπει να αντιδράσεις και να πεις πως δεν θέλεις να του δώσουν φόρμουλα! Θα πρέπει μάλιστα να το πεις πολλές φορές γιατί τις περισσότερες φορές και 10 να το πεις θα ‘ναι σαν να μην το πες καμία!

2) Αν μόλις έχεις γεννήσει και δεν θέλεις να πάρουν αγκαλιά το μωρό για διάφορους δικούς σου λόγους πες το! Μην αναθέτεις σε τρίτους αυτή τη δουλειά γιατί 9 στις 10 ντρέπονται και δεν το λένε.

3) Το πρώτο διάστημα που το μωρό θα κοιμάται όλη μέρα, το σταθερό τηλέφωνο θα είναι μεγαλύτερος εχθρός σου. Όταν θα σε παίρνουν λοιπόν εκεί, θα τους λες πως δεν θέλεις να σε ξαναπάρουν στο σταθερό μιας και δεν έχεις την επιλογή να το βάλεις στα αθόρυβο, όπως στο κινητό που θα μπορούν να σε παίρνουν όποτε θέλουν χωρίς να ενοχλούν.

4) Εάν δεν θέλεις να βαπτίσεις το μωρό σου με το όνομα των γονιών σας, είναι δικαίωμα σου, όπως και του άντρα σου. Δεν είστε υποχρεωμένοι να ανακυκλώνεται τα ονόματα επειδή έτσι είναι το έθιμο.

5) Όταν έρχονται  ο ένας πίσω από τον άλλον για να σου δώσουν την συμβουλή τους, έστω και καλοπροαίρετα  χωρίς να σε ρωτήσουν καν αν την χρειάζεσαι, θα τους λες πως θα πρέπει να μείνουν ήσυχοι μιας και αν θελήσεις την βοήθεια τους ,θα τους την ζητήσεις. Οι περισσότερες μανούλες μπερδεύονται πάρα πολύ με όλα αυτά που ακούν!

6) Ακόμα και αν χρειάζεσαι διακαώς την βοήθεια την μαμάς-πεθεράς σου, θα πρέπει να είσαι απόλυτη στο πως εσύ θέλεις το παιδί να μεγαλώσει και να μην κάνουν εκείνες του ‘’κεφαλιού τους’’.

7) Αν λόγω του μωρού, σου μαζεύεται όλο το συγγενολόι στο σπίτι σας, πρέπει να τους πεις πως δεν μπορείς αυτό να γίνεται 1 στις 3 μέρες γιατί οι ανάγκες του μωρού είναι πολλές και χρειάζεσαι ξεκούραση!

8) Οι περισσότερες μανούλες που θηλάζουν αποκλειστικά, έχουν μεγάλο πρόβλημα με όλους τους τριγύρω, γιατί δυστυχώς αν όχι όλοι, οι περισσότεροι θεωρούν πως δεν είναι κακό, το βράδυ ας πούμε, το μωρό να πιει ξένο γάλα. Εσύ θα κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις και ας τους άλλους να τραγουδάνε!

9) Οι παλαιότερες γενιές, θεωρούσαν, πως το μωρό μπορεί όταν 6μηνίσει να φάει απ όλα τα φαγητά το ζουμάκι και σε προκαλούν να του δώσεις λίγο έτσι για να πάρει τη γεύση.  Όπως πολύ καλά θα σου έχει πει ο γιατρός σου, αυτό είναι τρομερά λάθος και θα πρέπει να πεις σε όλους αυτούς που σε πιέζουν να το κάνεις, πως δεν είναι καλό για την υγεία του παιδιού μου και τέλος!

Θα πρέπει να μάθουμε να λέμε όχι, σε όλα αυτά που θεωρούμε πως δεν θα κάνουν καλό στο μωρό μας. Την πρώτη φορά όλες ντραπήκαμε, μετά το να λες όχι σε πράγματα που αφορούν το παιδί σου έρχεται από μόνο του! Η κάθε μανούλα έχει τον δικό της τρόπο να μεγαλώσει το παιδί της και θα πρέπει να τον σεβόμαστε! Καμιά μας δεν γεννήθηκε έτοιμη να γίνει μάνα!!

Νατάσα Δεμέστιχα

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!

 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close