9+1  πραγματα που ΠΡΙΝ γινω μαμα εκρινα και κατεκρινα..μεχρι που τα εκανα και γω

Πριν γίνω μανούλα έβλεπα συμπεριφορές άλλων μαμάδων και έκρινα ή κατέκρινα. Τελικά καμία παροιμία δεν είναι λάθος. «Μεγάλη μπουκιά φάε ,μεγάλη κουβέντα μην πεις» έλεγε η γιαγιά μου και άδικο δεν είχε! Είναι εκείνες οι στιγμές που απορώ με τον εαυτό μου και σκέφτομαι: « εγώ συμπεριφέρθηκα έτσι;» Η θεωρία τελικά απέχει τόσο πολύ μα τόσο πολύ από την πράξη!
Πριν κάνω παιδί είχα super ιδέες πως θα είμαι η τέλεια μανούλα….
Σας παρουσιάζω λοιπόν  10 από αυτές που καταρρίφθηκαν!

1.Δεν θα δωροδοκήσω ποτέ το παιδί μου! Θα το μάθω από μόνο του να ξέρει πιο είναι το σωστό και θα συμμορφώνεται με αυτό.
Πραγματικότητα: Εντάξει θα σε αφήσω να δεις και δεύτερη παιδική ταινία αρκεί να μην φας σοκολάτα για βραδινό.



2.Θα έχω τον προσωπικό μου χρόνο για να καλλωπιστώ και να κάνω  την μάσκα ομορφιάς μου μια φορά την βδομάδα.
Πραγματικότητα: Εντάξει μωρέ είναι διασκεδαστικό να γελάει με την γιαουρτόφατσα μου και να της βάζω πινελιές στην μυτούλα της.


3.Το παιδί μου πάντα θα είναι καλοχτενισμένο, πεντακάθαρο με ολοκάθαρα ρούχα.
Πραγματικότητα: Την μισή χρονιά στο νηπιαγωγείο πήγαινε με δύο διαφορετικές κάλτσες γιατί ποτέ δεν βρίσκαμε το ταίρι τους. Ο λόγος που γινόταν αυτό ήταν γιατί τις έκρυβε κάτω από την μοκέτα στο δωμάτιο της ,όλο τον χειμώνα. Βαριόταν να τις πάει στο καλάθι με τα άπλυτα(ωχ δεν καταπίνει τις κάλτσες το πλυντήριο!)

4.Δεν θα μιλάω άσχημα ποτέ μπροστά στο παιδί μου.
Πραγματικότητα :Φτούς  σου  γαμώτο  τα κωλοκαλαμαράκια τινάζουν λες και είναι δυναμιτάκια! Απάντηση της μικρής: «αφού δεν σκάνε σαν βόμβες πάλι τυχερή είσαι»


5.Θα μοιράζομαι ότι έχω στο σπίτι και έτσι το παιδί μου θα μάθει να μοιράζεται και αυτό.
Πραγματικότητα: Ασε κάτω τωωωωρα το νεσεσέρ μου και σταμάτα να ψεκάζεις το άρωμα μου λες και είναι αποσμητικό χώρου.


6.Στο σχολείο θα είμαστε πάντα συνεπείς και ποτέ δεν θα καθυστερούμε.
Πραγματικότητα : Πως στο καλό πάντα κλείνει  η πόρτα του σχολείου και η διευθύντρια μας αγριοκοιτάει γιατί πάλι καθυστερήσαμε 10 λεπτά;


7.Θα είμαι πάντα περιποιημένη ,καθαρή και καλοχτενισμένη  με τα ψιλοτάκουνα μου, ώστε να φαίνομαι στα μάτια του μια γυναίκα δυναμική που δουλεύει και είναι άψογη σε όλα.
Πραγματικότητα: Ευτυχώς που υπάρχουν και οι αλογοουρές  γιατί  που χρόνος για ίσιωμα και χτένισμα; Άσε που τα αθλητικά είναι και πιο άνετα.

8.Δεν θα τραβήξω ποτέ το μαλλί στο παιδί μου όπως έκανε η Δόμνα στην κόρη της και κόντεψε να της ξεριζώσει το κοτσίδι. Θα της  εξηγώ με όμορφο τρόπο και επιχειρήματα 

Πραγματικότητα: 
Εγώ: Κουκλίτσα μου πάμε να φύγουμε είμαστε 2 ώρες στις κούνιες ,κουράστηκε η μανούλα.
Μικρή: Όχι θέλω κι άλλο
Εγώ: Εντάξει άλλα 10 λεπτά
Και αφού περνάνε 15 λεπτά και της λέω να φύγουμε έχει πέσει κάτω και κλωτσάει γιατί θέλει να καθίσει  κι άλλο….. δεν σηκώνεται με τίποτα και έχουμε γίνει θέαμα στην παιδική χαρά….. ωπ κάτι βλέπω! Ένα κοτσίδι στο κεφάλι της….,μου ρχετε να το πιασωωωωω (Εκει κρατιεμαι ,ευτυχως!),


9.Όταν θα έρχονται καλεσμένοι και φίλοι και είναι ευγενικό το παιδί μου με τρόπους και δεν θα μας ενοχλεί παίζοντας στο δωμάτιο της.
Πραγματικότητα: Κυρία Μαρία πότε θα φύγετε; Είστε 3 ώρες σπίτι μας! Γιατί δεν πηγαίνετε σπίτι σας ; Θα σας χωρίσει ο άντρας σας !

10. Αν είναι κοριτσάκι θα το πάω μπαλέτο, πιάνο και ρυθμική. Θα είναι ένα ζουζουνιάρικο κοριτσάκι με χάρη .
Πραγματικότητα: Μαύρη ζώνη στο καράτε, ντραμς ,προσκοπείο και κολύμβηση. Για το ζουζούνισμα ούτε λόγος! Ποτέ δεν την είδα να ζουζουνίζει!

Θα μπορούσα να σας απαριθμήσω άλλες 100super ιδέες μου αλλά είμαι σίγουρη ότι θα είναι γνώριμες σε όλες τις μανούλες!
Φιλιά

Close