Κοψε τα μαλλιά σου και χάρισε ένα παιδικό χαμόγελο!Αποκλειστική  συνέντευξη της Μελινας Κωνσταντινιδου στο daddy-cool.gr..
Όλο και κάπου το διαβάσαμε όλο και κάπου το ακούσαμε τις τελευταίες μέρες για την δωρεά μαλλιών σε παιδάκια που παλεύουν με το θεριό, δηλαδή τον καρκίνο!
Η οικογένεια που έχει δημιουργηθεί πλέον από αυτή τη προσπάθεια ολοένα και μεγαλώνει!Οσοι σκέφτονται να κουρέψουν τα μαλλιά τους έχουν έναν παραπάνω λόγο, αφού το κούρεμα έχει γίνει πλέον ευκαιρία να κάνουν μια καλή πράξη. Με μόλις 20 εκατοστά από τα μαλλιά του μπορεί κανείς να χαρίσει το χαμόγελο σε παιδιά με καρκίνο.Η 24χρονη Μελίνα Κωνσταντινίδου, σπουδάστρια μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη, πήρε την πρωτοβουλία και εδώ και ένα χρόνο ξεκίνησε ενημερωτική εκστρατεία συγκεντρώνοντας τρίχες, κοτσίδες και πλεξούδες. Με τα μαλλιά αυτά θα κατασκευαστούν περούκες, που θα δοθούν δωρεάν στα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Στόχος της, να αποδείξει ότι ένα παιδικό χαμόγελο αξίζει πολύ περισσότερο από 20 πόντους μαλλιών και μπορεί να το προσφέρει ο καθένας. Την προσπάθεια έχουν αγκαλιάσει ήδη περισσότεροι από 400 δωρητές από κάθε γωνιά της χώρας και σύντομα παιδιά μέχρι 21 ετών που έχασαν τα μαλλιά τους εξαιτίας του καρκίνου, αλλά και από αλωπεκία, θα παραλάβουν τις περούκες τους.

Η αλήθεια είναι ότι πριν ένα εξάμηνο περίπου, η μαμά μου και η αδερφή μου κουρεύτηκαν για αυτό το σκοπό στην Αθήνα αλλά για παιδάκια που νοσούν στο Λονδίνο και όχι στην Ελλάδα!

Από κάπου σε κάποιο post στο Facebook είχα διαβάσει και εγώ κάποιες προϋποθέσεις για τη δωρεά στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς παραπληροφορήθηκα και έκοψα 35 πόντους από τα μαλλιά μου ενώ ήταν βαμμένα, πράγμα που δεν  επιτρέπετε για να προχωρήσεις σε δωρεά στην Ελλάδα.

Για αυτό το λόγο αλλά φυσικά και για πολλούς ακόμα, προχώρησα με τη βοήθεια της Μελίνας Κωνσταντινίδη σε μια συνέντευξη,για το daddy-cool.gr που θα σας λύσει όλες σας τις απορίες περί δωρεάς .

1.Πως ξεκίνησε όλο αυτό; Ποιά ήταν η έμπνευσή σου;
H Δωρεά Μαλλιών για παιδιά με καρκίνο ξεκίνησε όπως όλα τα πράγματα, ξαφνικά! Χωρίς καμία φιλοδοξία. Ο κόσμος, οι δωρητές έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια οικογένεια και μαζί με την ομάδα της Δωρεάς καθημερινά κάνουμε βήματα στο να φτάσουμε να έχουμε και στην Ελλάδα την παροχή αυτή στα παιδιά που την έχουν ανάγκη.

2. Αρχικά ο κόσμος την αγκάλιασε όλη αυτή σου την προσπάθεια ή ηταν δύσπιστος;
Όχι, δεν ήταν καθόλου δύσπιστός αντιθέτως το αγκάλιασε πολύ ζεστά. Ακόμα και σήμερα εντυπωσιάζομαι. Οι δωρητές εμπιστεύονται τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια, τα κομμωτήρια εμάς και εμάς όλοι οι δωρητές! Δεν είναι εκπληκτικό; Η καρδιά των Ελλήνων είναι ανοιχτη σε τέτοιες προσπάθειες, είμαστε 6 νέοι άνθρωποι που απλά θέλουμε να προσθέρουμε στην πατρίδα μας κάτι ουσιαστικό.

3. Στην Ελλάδα είμαστε πίσω πιστεύεις σε δωρεές; 
Νομίζω πως είμαστε πίσω όσο αφορά την ενημέρωση, όχι τόσο στο ότι δεν θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά στο ότι δεν ξέρουμε πως. Πολλοί νομίζουν πως η δωρεά μυελό των οστών είναι μια διαδικασία πολύ επώδυνη όμως δεν είναι έτσι, είναι μια πολύ απλή διαδικασία αλλά και πολύ σημαντική. Με την κατάλληλη ενημέρωση κυρίως στην νέα γενιά νομίζω μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά σχετικά με τις δωρεές κάθε είδους.

4. Πως μπορεί να είναι σίγουρη η κυρία που θα κουρέψει και θα χαρίσει στην ουσία τα μαλλιά της οτι θα φτάσουν για καλό σκοπό; Θα πάρει κάποια βεβαίωση η θα ενημερωθεί απο κάποιον;
Μόλις η δωρεά μας αποκτήσει το «σπίτι» της δηλαδή τα γραφεία της θα υπάρχει μια ξεκάθαρή διαδικασία σχετικά με την δωρεά. Θα υπάρχουν βεβαίωσεις παράλαβής όπως ακριβώς γίνεται στο Εξωτερικό. Εγώ είμαι η πρώτη που θέλω να γίνουν όλα σωστά και οργανωμένα. Θα μπορεί να γνωρίζει σε ποιόν πήγε η δωρεά της αλλά όχι να τον γνωρίσει από κοντά, είναι λεπτά ζητήματα που είναι στην αρμοδιότητα των γονέων και όχι την δική μας.

4. Ποιές είναι οι προΰποθέσεις για να δωρίσεις τα μαλλιά σου; ας πουμε αν ειναι βαμμένα ή εχουν περμαναντ, μπορούν να χαριστούν;
Είναι αποδεκτά τα μαλλιά από 20 εκατοστά και άνω φυσικού χρώματος μόνο. Είναι προυποθέσεις που μας έχει ορίσει η εταιρεία που θα μας φτιάχνει τις περούκες εντελώς δωρεάν.

5. Βλέπω πολλά μικρά κοριτσάκια να ποζάρουν με τις κομμένες κοτσίδες τους! Πιστεύεις πως τα παιδιά είναι πιο ευαισθητοποιημένα απο εμάς τους ενήλικες;
Πιστεύω γενικά πολύ στην δυναμική και στα όνειρα των νέων παιδιών. Έχουν εξαιρετική αντίληψη των πράξεων τους, για τα παιδιά είναι πολύ απλά τα πράγματα. «Θα κόψω τα μαλλιά μου, θα ξαναμακρύνουν» δυο φράσεις και είναι έτοιμα να κουρευτούν. Όπως και στην πορεία αυτή έχω γνωρίσει εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς, εξαιρετικούς γονείς που πλάθουν αυτές τις αντιλήψεις και τις προσωπικότητες.

6.Είσαι μόνη σου σε αυτή την προσπάθεια;
Όχι, έχω καταπληκτικούς συνεργάτες που είναι συνοδοπόροι μου σε αυτή την προσπάθεια. Είναι νέοι άνθρωποι που πίστεψαν στην ιδέα της δωρεάς και μαζί εθελοντικά προσφέρουμε ότι χρειαστεί για να γίνει πραγματικότητα ο Οργανισμός στην Ελλάδα. Και είναι ονομαστικά οι εξής:
Θοδωρής Οικονομάκης: Ιδιοκτήτης των κομμωτηρίων ‘Ikonomakis + VIP’
Στάθης Κατωπόδης: Φοιτητής Οργάνωσης & Διοίκησης και Δημιουργός του ravenet.gr
Μελίνα Ντισλιάν: Δημοσιογράφος
Mαρτίνα Κορμέντζα: Ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου ‘Soneto’
Έλενα Κούση: Δημοσιογράφος
Σοφία Φλωρούς: Ιδιωτικός Υπάλληλος

7. Πώς μπορεί κάποιος να ενημερωθεί σχετικά με την δωρεά;
Μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας που δημιουργήθηκε από τον Στάθη Κατωπόδη μέλος της ομάδας μας και όπου περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τους δωρητές αλλά και τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια της καμπάνιας.
https://donatehair.gr/

Η Μελίνα σπουδάζει μαγειρική και είναι φοιτήτρια πληροφορικής. Είναι από τη Πτολεμαΐδα αλλά μένει τα τελευταία 4 χρόνια στη Θεσσαλονίκη.
Θέλω να την ευχαριστήσω προσωπικά για τη συνέντευξη.
Κοψε τα μαλλιά σου και χάρισε ένα παιδικό χαμόγελο!Αποκλειστική συνέντευξη της Μελινας Κωνσταντινιδου στο daddy-cool.gr..
Σας φιλώ και σας ‘’ταρακουνώ’’,
Νατάσα Δεμέστιχα

Close