Φτιάξε πανεύκολα μηλοπιτάκια σε μπουκίτσες μόνο με 4 υλικά!

Φτιάξε πανεύκολα μηλοπιτάκια με ζύμη κρασιού με τη ζύμη μόλις με τεσσερα υλικα

Υλικά για μηλοπιτάκια με ζύμη κρασιού

 

Ζύμη για μηλοπιτάκια με ζύμη κρασιού

200 ml ελαιόλαδο
100ml κόκκινο κρασί
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
500-600γρ αλεύρι φαριναπ

Γέμιση

6 μέτρια ή 4 μεγάλα μήλα
100γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
Μισό κουταλάκι γαρίφαλο
Μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι ανθόνερο
150γρ καρύδια κοπανισμένα
Ζάχαρη αχνή για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα τη γέμιση, ξύνουμε τα μήλα στο χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε τηγάνι με τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο, ανακατεύουμε για λίγο και αποσύρουμε απ΄τη φωτιά. Προσθέτουμε το ανθόνερο και τα καρύδια.Φτιάχνουμε τη ζύμη, σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρασί και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη η με το χέρι ώστε να λιώσει ελαφριά η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν κοσκινισμένα. Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή και λεία ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Δημιουργούμε μικρά μπαλάκια όσο ένα καρύδι και ανοίγουμε φύλλο, η πλάθουμε στο χέρι φυλλαράκια πάχους 4-5 χιλιοστά περίπου. Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο .

 

Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω-κάτω αντίσταση για 15 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με αχνή ζάχαρη.

Φτιάξε πανεύκολα μηλοπιτάκια με ζύμη κρασιού σε μπουκίτσες

 

 

 

 

Close