Τουρτα σοκολατα-φραουλα απο τη Σοφη Τσιώπου

Μια τούρτα…όνειρο!
Είναι ”αφρός”!!! Ο συνδιασμός σοκολάτα-φράουλα…θεικός!!!
ΤΟΥΡΤΑ ”ΣΟΚΟΛΑΤΟΦΡΑΟΥΛΕΝΙΟ ΟΝΕΙΡΟ”!!! Μετα τη πάστα ταψιου της Σόφης νομίζω οτι  και με αυτη θα γίνει πάταγος

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγα
125 γρ.ζάχαρη
125 γρ.αλεύρι
2 κ.γ μπέικιν
1 βανίλια
30 γρ.κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.Χαμηλώνω την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνω το αλεύρι που το κοσκίνισα πριν με το μπέικιν και το κακαο.Αδειάζω το μιγμα σε ταψάκι 24 εκ. και ψήνω στους 170 για 20 λεπτά.Το αφήνω να κρυωσει καλα και το χωριζω σε 3 δίσκους.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζαχαρη
1 κουπα νερο
1 βανιλια
χυμο 1/2 λεμονιου(ΒΡΆΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΜΟΝΟ!!!)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
1 φακελακι γκαρνι σκονη
200 γρ.γάλα
1 φακελακι ζελε σκονη φραουλα
-Φτιαχνω το ζελε με τη μιση ποσοτητα νερου.Το βαζω ψυγειο να μισοπηξει.Χτυπάω το γκαρνι με το γαλα σε σαντιγι και προσθετω χτυπωντας το μισοπηγμενο ζελε.(Εγώ προσθεσα 3-4 σταγονες χρωμα κοκκινο ζαχαροπλαστικης!)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
200 γρ.κουβερτούρα
200 γρ.κρεμα γαλακτος
1 κ.σ μέλι
-Φέρνω την κρέμα σε σημείο βρασμου και την ριχνω πανω από τη σοκολάτα.Ανακατεύω καλά και προσθέτω και το μέλι.Αφήνω να κρυώσει.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Κόβω το παντεσπάνι σε 3 δισκους.Σε πιατέλα τοποθετώ ένα αποσπώμενο τσέρκι και βάζω μέσα εναν δίσκο παντεσπανι,σιροπιαζω,κρεμα φραουλα,ξανα παντεσπανι σιροπι,κρεμα,μεχρι να βάλω και το τελευταιο παντεσπανι.Βάζω την τουρτα στο ψυγειο να παγώσει καλα και την ξεφορμάρω.Περιχύνω με την χλιαρή γκανάζ και γαρνιρω με σαντιγι και φραουλες!
Η κρέμα της τουρτίτσας είναι της φίλης Ναταλίας Μουρατίδου!

 

Τουρτα σοκολατα-φραουλα απο τη Σοφη Τσιώπου

Τη σοφη θα την βρειτε και στη σελίδα της λιχουδιες της Σοφης

Close