Γεμιστά κουλούρια σφολιάτας
Γεμιστά κουλούρια σφολιάταςΥλικα
1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
150γρ. φέτα τριμμένη
100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100γρ. μυζήθρα φρέσκια, τριμμένη
2 αβγά χτυπημένα
1 κουτ. σούπας άνηθο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού άσπρο πιπέρι τριμμένο
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας νερό (για
το άλειμμα)
σουσάμι για το τελείωμα

Βήμα 1
Ανακατεύετε τα τυριά και προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά, τον άνηθο ή το δυόσμο και το πιπέρι.
Βήμα 2
Χωρίζετε το μίγμα σε δώδεκα μερίδες. Ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας και κόβετε κάθε φύλλο κατά πλάτος σε έξι λωρίδες. Απλώνετε μια μερίδα γέμισης στο κέντρο κάθε λωρίδας, αλείφετε τις άκρες της σφολιάτας με λίγο νερό και τυλίγετε τη λωρίδα σε ρολό. Πατάτε τις άκρες για να κλείσουν και τις ενώνετε για να σχηματιστεί ένα στρογγυλό κουλούρι.
Παραλλαγή

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά που προτείνουμε με άλλα τυριά της αρεσκείας σας. Αντί για άνηθο, μπορείτε να βάλετε άλλα μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι, μάραθο ή μαϊντανό.

Close