Πως να πλύνω  ΣΩΣΤΑ τα μαξιλάρια
Άραγε πλένονται, κι αν ναι, πως πλένονται τα μαξιλάρια; Τα βάζεις στο πλυντήριο ή τα δίνεις πάντα στο καθαριστήριο; Μήπως έχεις ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που έβαλες για πλύσιμο τα μαξιλάρια σου;
Τα μαξιλάρια στα οποία κοιμάσαι συγκεντρώνουν ιδρώτα, σκόνη και πολλά νεκρά κύτταρα από το πρόσωπο, τα μαλλιά και το δέρμα του κρανίου σου. Αλήθεια, από πότε έχεις να τα πλύνεις; Από τον προηγούμενο μήνα; Αν έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες, είναι καιρός να τα καθαρίσεις! Ξέρεις όμως, πως πλένονται τα μαξιλάρια;
 
Αν έχεις μαξιλάρια ύπνου με συνθετική γέμιση
Αυτή είναι η πιο εύκολη περίπτωση, αφού τα μαξιλάρια αυτά πλένονται στο πλυντήριο. Για καλύτερα αποτελέσματα μην παραγεμίσεις το πλυντήριό σου, δύο μαξιλάρια είναι η μια καλή επιλογή για να πλυθούν σωστά και να διανεμηθεί σωστά το βάρος στον κάδο.
Tip
Τα περισσότερα μαξιλάρια έχουν μία ετικέτα με οδηγίες πλυσίματος. Ακολούθησέ τις πιστά και θα κοιμάσαι σε μοσχομυρωδάτα και υγιεινά καθαρά μαξιλάρια.
Αν δεν έχουν ή αν έχεις κόψει παλιότερα την ετικέτα, πλύνε τα μαξιλάρια ύπνου σε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα, με χλιαρό νερό. Κάνε τους ένα επιπλέον ξέβγαλμα για να είσαι σίγουρη ότι έχει απομακρυνθεί όλο το απορρυπαντικό.
Αν έχεις μαξιλάρια ύπνου με αφρό
Είναι άνετα και ακολουθούν το σχήμα του κεφαλιού σου, συνήθως όμως δεν πλένονται στο πλυντήριο. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να τα πας στο καθαριστήριο για στεγνό καθάρισμα και πριν τα χρησιμοποιήσεις αέρισέ τα καλά. Πολλές φορές τα μαξιλάρια ύπνου με αφρό έχουν εξωτερικό κάλυμμα που αφαιρείται και πλένεται, κάτι που είναι καλό να ψάξεις αν πρόκειται να αγοράσεις καινούργια μαξιλάρια.
Tip
Για να μην χρειάζονται συχνά πλύσιμο τα μαξιλάρια σου μπορείς να χρησιμοποιείς διπλές μαξιλαροθήκες. Θα προστατεύονται και θα είναι για περισσότερο καιρό καθαρά.
Αν έχεις πουπουλένια μαξιλάρια ύπνου
Αν οι οδηγίες το επιτρέπουν, μπορείς να τα πλύνεις στο πλυντήριο σε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα. Ο κίνδυνος για αυτά τα μαξιλάρια είναι να μαζευτεί το πούπουλο σε διάφορα σημεία και να χάσουν το χαρακτηριστικό αφράτο σχήμα τους. Μία λύση είναι τα βάλεις μέσα στον κάδο ένα δυο ειδικά μπαλάκια που “αφρατεύουν” τα μαξιλάρια, τα πουπουλένια μπουφάν και τα παπλώματα. Αν δεν έχεις τα ειδικά μπαλάκια, δυο καθαρά μπαλάκια του τένις θα κάνουν την ίδια δουλειά!
Tip
Ανεξάρτητα από την ποιότητά τους, στέγνωσε τα μαξιλάρια οριζόντια επάνω στην απλώστρα ώστε να μην χαλάσει το σχήμα τους. Επίσης, προτίμησε να τα στεγνώσεις στη σκιά, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες, για να έχει το χρόνο να στεγνώσει καλά το εσωτερικό τους.
πηγη

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close