Ευκολο και γρηγορο ψωμι με Τσένταρ απο τον Ακη Πρετσετζικη!
 
Τρομερά εύκολο και γρήγορο ψωμί χωρίς καν μίξερ. Εξαιρετικό για τραπέζι ή για όταν είναι κλειστοί οι φούρνοι!
 
Συστατικά
 
·  85 γραμμάρια τυρί τριμμένο τσένταρ
·  350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
·  1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
·  1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
·  λίγο πιπέρι
·  1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό
·  1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή
·  200 γραμμάρια τυρί τσένταρ κομμένο σε κυβάκια
·  1 κούπα γάλα
·  1/2 κούπα γιαούρτι
·  50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
·  1 αυγό
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
 
  • Ουσιαστικά με τα υλικά μας κάνουμε δύο μείγματα.
  • Για το πρώτο: ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το αλεύρι με το μπέικιν, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη και ρίχνουμε μέσα τα κυβάκια του τσένταρ και τα ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά.
  • Για το δεύτερο μείγμα σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα 85 γρ επιπλέον τσένταρ της συνταγής και ρίχνουμε αυτό το μείγμα των υγρών στο άλλο μείγμα με τα στερεά.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε το μισό από το τριμμένο τυρί στον πάτο λαδωμένης φόρμας, μετά ρίχνουμε από πάνω τη ζύμη, ισιώνουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί από πάνω.
  • Ψήνουμε στους 180 για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε. Καλό είναι με ένα μαχαίρι πριν το βγάλουμε να δοκιμάσουμε αν έχει ψηθεί το ψωμί μας μπήγοντας το μαχαίρι και περιμένουμε να βγει στεγνό.
  • Προσοχή όμως αν το μαχαίρι μπει σε καμιά λακκούβα με το λιωμένο πια τσένταρ θα βγει υγρό το μαχαίρι αλλά όχι γιατί δεν είναι ψημένο το ψωμί…
Tip
Είναι σημαντικό να ανακατέψουμε και να ξεχωρίσουμε τα κομματάκια του τυριού στο μείγμα με το αλεύρι. Έτσι θα διασκορπιστούν παντού, το ψωμί μας θα γίνει υπερτυρένιο και πεντανόστιμο. 

Close