Αυριο η πρωτη δόση απο το επιδομα θερμανσης

Πιστώνεται, από αύριο, στους λογαριασμούς 351.043 δικαιούχων το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ύψους περίπου 44 εκατ. ευρώ, ως η πρώτη καταβολή για την εφετινή χειμερινή περίοδο Οκτωβρίου 2014 – Απριλίου 2015. Από το σύνολο των δικαιούχων οι 240.386  (68%) έκαναν χρήση της δυνατότητας προκαταβολής 25% επί του συνολικού δικαιούμενου ποσού του επιδόματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών πέρυσι, την ίδια ημέρα, στην αντίστοιχη πρώτη καταβολή της χειμερινής περιόδου Οκτωβρίου 2013 – Απριλίου 2014, είχε καταβληθεί σε 184.973 δικαιούχους επίδομα θέρμανσης ύψους περίπου 22 εκατ. ευρώ.

Έτσι εφέτος, κατά την πρώτη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, σχεδόν διπλασιάζεται τόσο ο αριθμός των δικαιούχων όσο και το ύψος του επιδόματος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το γεγονός αυτό αποδεικνύει την ορθότητα της κυβερνητικής επιλογής για μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς και για τη διατήρηση αναλλοίωτων των διευρυμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Παράλληλα ενισχύεται η ρευστότητα των νοικοκυριών για την έγκαιρη προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης ενώ μειώνεται η ανάγκη προσφυγής σε άλλες, περισσότερο επιβλαβείς για το περιβάλλον, μορφές θέρμανσης.Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/article/270084/aurio-i-proti-dosi-tou-epidomatos-thermansis/#ixzz3K0ngW7cr
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Close