Σε συναγερμό το λιμάνι του Πειραιά για πιθανό κρούσμα Έμπολα
 
Συναγερμός έχει σημάνει στις Υγειονομικές Αρχές της χώρας μας μετά από πληροφορία ότι μέλος του πληρώματος εμπορικού πλοίου που κινείται προς το λιμάνι του Πειραιά εμφανίζει συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό του Έμπολα.
Το εμπορικό πλοίο πρόερχεται από τη Γουινέα και έχει ως τελικό σταθμό την Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλοίαρχος του εμπορικού πλοίου ενημέρωσε τις ελληνικές Υγειονομικές Αρχές ότι ένα μέλος του πληρώματος έχει επί τέσσερις ημέρες υψηλό πυρετό και αιματουρία.
Τόσο, οι Υγειονομικές Αρχές, όσο και οι Λιμενικές βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, το απόγευμα της Δευτέρας, ομάδα γιατρών θα επιβιβαστεί στο πλοίο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις στον Φιλιππινέζο ναυτικό.
Εν συνεχεία, θα ληφθεί απόφαση για τη μεταφορά του ασθενούς στο νοσκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο δεν θα «δέσει» στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά η όλη επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί με σκάφος του λιμενικού.  
Στο σκάφος επιβαίνουν συνολικά 24 άτομα.
Η Γουινέα είναι μια από τις τρεις χειρότερα πληγείσες χώρες της Αφρικής, με 1.166 νεκρούς σε 1.919 κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των νεκρών σε παγκόσμια κλίμακα ανέρχεται σε 5.177, σύμφωνα με στοιχεία ως τις 11 Νοεμβρίου.
Πηγή: www.onmed.gr.

 

Close