Πέταξαν νεογέννητο μωρακι σε δημόσιες τουαλέτες

Κάτοικοι της περιοχής τύλιξαν το μωρό μέσα σε μια πετσέτα και το μετέφεραν στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της μικρής κρίνεται σταθερή, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνες για να εντοπίσει, ποιος εγκατέλειψε το μωρό στις δημόσιες τουαλέτες.

Ο κινεζικός Τύπος αναφέρεται συχνά στην εγκατάλειψη νεογέννητων και ειδικότερα, κοριτσιών από τους γονείς τους, σε διάφορα σημεία στις πόλεις. Το γεγονός οφείλεται στην παραδοσιακή προτίμηση των Κινέζων στα αγόρια, αλλά και σε νόμο που ισχύει από το 1980 και επιτρέπει την γέννηση μόνο ενός παιδιού ανά οικογένεια.

Πάντως, η γήρανση του κινεζικού πληθυσμού με γρήγορους ρυθμούς, καθώς και η ανάγκη για περισσότερα εργατικά χέρια έχει οδηγήσει την κυβέρνηση στην απόφαση να επανεξετάσει την σχετική νομοθεσία.

Στην Κίνα υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο εγκαταλείπονται 10.000 παιδιά, γεγονός που οδήγησε τις τοπικές αρχές σε κάποιες πόλεις να δημιουργήσουν «νησίδες ασφάλειας νεογέννητων». Όμως, οι κοινωνικοί λειτουργοί στην πόλη  Guangzhou αποφάσισαν να αναστείλουν το σχετικό πρότζεκτ, μετά τον ανεξέλεγκτο αριθμό αφίξεων στην περιοχή από εγκαταλελειμμένα νεογέννητα.
via
stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να 


ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 


Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες

Close