Γιατί δεν πρέπει να πίνετε το νερό που αφήνετε  δίπλα στο κρεβάτι σας τη νύχτα

Από τότε που ειμάσταν παιδια μας έμαθαν  ότι είναι καλό να πίνουμε ένα ποτήρι νερό αμέσως μετά το ξύπνημα. Εχετε και εσείς τη συνήθεια να πίνετε νερό που έχετε βάλει απο το βράδυ;

Σίγουρα έχετε αισθανθεί ότι το νερό έχει διαφορετική και περίεργη γεύση!

Σε αντίθεση με τα τρόφιμα, το κανονικό νερό δεν περιέχει σάκχαρα και πρωτεΐνες με αποτέλεσμα να γίνεται στόχος μικροβίων και να μολύνεται εύκολα.
Ωστόσο, η παράξενη γεύση του νερού, που βρισκόταν σε κατάσταση ηρεμίας όλη τη νύχτα δεν είχε ακόμη εξηγηθεί.

Aμέτρητα  βακτήρια και σκόνη έχουν συσσωρευτεί σε αυτο το νερό.

Όταν το νερό είναι εκτεθειμένο στον αέρα απορροφά διοξείδιο του άνθρακα και ένα μικρό μέρος αυτού του CO2 μετατρέπεται σε ανθρακικό οξύ, πράγμα που σημαίνει ότι το νερό που εκτίθενται στον αέρα αλλάζει τη χημική του σύνθεση.
Όταν το ανθρακικό οξύ απελευθερώσει ένα ή δύο πρωτόνια και μετατρέπεται σε ανθρακικό ή όξινο ανθρακικό, χαμηλώνει το ρΗ του νερού και έτσι αλλάζει τη γεύση του.
Ένα ποτήρι νερό που βρισκόταν δίπλα σας κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι γεμάτο με βακτήρια και σκόνη από τον αέρα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι το νερό έχει χαλάσει, αλλά μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί σε αυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές αν θα πρέπει να το πιείτε ή όχι.
via

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close