Ζουμέρες νηστισιμες καριοκές της Σοφη Τσιώπου

Επειδή αυτές τις καταπληκτικές καριόκες τις φτιάχνω πάντα με το…”μάτι” προσπάθησα να μετρήσω τα υλικά για να σας δώσω τη συνταγή.Όπως και νά’χει αυξομειώστε τα υλικά ώστε να έχετε ένα μείγμα μαλακό αλλά όχι σφιχτό,για να βγουν οι καριόκες ζουμερές και όχι σκληρές!

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ!

ΥΛΙΚΑ για 25-30 κομμάτια

4 κούπες τριμμένο μπαγιάτικο σοκολατένιο κέικ
200 γρ.μαύρη σοκολάτα με πορτοκάλι
1 κ.σ μαργαρίνη
3 κ.σ γεμάτες βανίλια γλυκό (υποβρύχιο)
4-5 κ.σ σιρόπι σοκολατας ή βύσινο ή σιρόπι με ζάχαρη και νερό σε ίση ποσότητα
4 κ.σ λικέρ κανέλας(Τεντούρα) ή κονιάκ
1/2 κ.γ κανέλα σκόνη
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ
400-500 γρ.κουβερτούρα
2 κ.σ σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σ’ένα κατσαρόλι λιώνω τη σοκολάτα με πορτοκάλι,τη μαργαρίνη και το γλυκό βανίλια.Όταν λιώσουν,τα ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά μαζί,να γίνουν ένα μαλακό μείγμα. Δεν θα πλάθεται.Το βάζω όπως είναι με το μπολ στο ψυγείο καμιά ωρίτσα να σφίξει.Το τυλίγω σε σφιχτό ρολό μέσα σε μεμβράνη και από πάνω αλουμινόχαρτο στρίβοντας τις άκρες σαν καραμέλα.Το βάζω κατάψυξη 3-4 ωρίτσες να παγώσει για να κόβεται σε φέτες.Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και προσθέτω και το σπορέλαιο.Κόβω το ρολό σε φετούλες πάχους 1 εκ.και τις τυλίγω με τη βοήθεια 2 πιρουνιών μέσα στην κουβερτούρα.Τις βάζω σε λαδόκολλα και όταν στεγνώσει η σοκολάτα τις τυλίγω με αλουμινόχαρτο μία,μία και τις διατηρώ στο ψυγείο.

Τον χειμώνα τις αφήνω εκτός ψυγείου.
Καλή επιτυχία άν τις φτιάξετε!!!

 

Ζουμέρες νηστισιμες καριοκές της Σοφη Τσιώπου Ζουμέρες νηστισιμες καριοκές της Σοφη Τσιώπου Ζουμέρες νηστισιμες καριοκές της Σοφη Τσιώπου

Τη Σοφή θα τη βρείτε και στη σελίδα της οι λιχουδιές της Σοφής

Close