Κάθε φορά που χτυπάς ενα παιδί.....
 
”Το ξύλο βγήκε απο τον Παράδεισο” όπως λέει το παλιό σε όλους γνώριμο ρητό?Σίγουρα όχι.Απο την κόλαση βγήκε.Την κόλαση που κουβαλάει κάποιος στην ψυχή του.Ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας.
Το ξύλο δεν είναι τρόπος διαπαιδαγώγησης αλλα ένα ξέσπασμα θυμού του εαυτού μας.Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι γίνεται κάθε φορά που χτυπάτε ένα παιδί?
Κάθε φορά που χτυπάτε ένα παιδί καταστρέφεται και ένα κομμάτι της  αυτοπεποίθησης του 
Κάθε φορά που χτυπάς ενα παιδί.....
 Με την χρήση της βίας το παιδί  πιστεύει πως ό,τι κάνει είναι λάθος και το τίμημα που καλείται να πληρώσει ειναι πολύ ακριβό.Ριζώνει μέσα του η αντίληψη πως είναι ανάξιο αγάπης και άχρηστο.Έτσι μεγαλώνοντας δεν αξιώνει τον εαυτό του στην αγάπη και την καλή συμπεριφορά απο τους τρίτους,καθώς πιστεύει οτι πραγματικά δεν την αξίζει.
Κάθε φορά που χτυπάτε ένα παιδί κόβετε  χρόνια απο την ζωή του
Κάθε φορά που χτυπάς ενα παιδί.....
Πρόσφατες μελέτες έδειξαν η βία γερνάει 7-10 χρόνια  τα θύματα της καθώς παρουσιάζουν φθορές στο DNA τους παρόμοιες με αυτές του γήρατος.
Κάθε φορά που χτυπάτε ένα παιδί ανατρέφετε έναν μελλοντικό βίαιο ενήλικα
Κάθε φορά που χτυπάς ενα παιδί.....
Tα παιδιά παραδειγματίζονται από τους μεγάλους.Με την άσκηση βίας το παιδί αντιλαμβάνεται πως αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να επιβληθεί και τήνει να γίνει ένας βίαιος ενήλικας.
Κάθε φορά που χτυπάτε ένα παιδί πυροβολείτε το  μέλλον 
Κάθε φορά που χτυπάς ενα παιδί.....
Μην ξεχνάμε πως το μέλλον μας είναι τα παιδιά μας.Σε εκείνα έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο.Σκεφτείτε λοιπόν πως κάθε φορά που χτυπάτε ένα παιδί είναι σαν ρίχνετε και μια σφαίρα στο μέλλον.
Χρησιμοποιήστε λοιπόν τα χέρια σας για να αγκαλιάζετε τα παιδιά  και όχι για να τα καταστρέψετε!
Χρησιμοποιήστε τα για να  δείξετε στα παιδιά σας τον σωστό δρόμο προς την ευτυχία και την επιτυχία και όχι για να κλειδώσετε τις ψυχές τους στο σκοτάδι!
Χρησιμοποιηστε τα χέρια σας για να ζωγραφίσετε όμορφους ήλιους και λουλούδια σε σχολικά χαρτιά και όχι μαύρες μουτζουρες…
Καθε φορα που χτυπας ενα παιδι γινεσαι εγκληματιας!

 

Close