Κανελονια με σπανακι νηστισιμα

Μια ελαφριά συνταγή συνταγή για κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και με λίγα υλικά.

Υλικά

1 πακέτο κανελόνια
νηστισιμη μπεσαμελ συνταγη εδω
μισο κιλο σπανακι
Αλάτι-πιπέρι
μισο ματσάκι άνηθο
3 κρεμμυδια φρεσκα
1 κουτάλια σκονη λαχανικων
400 γραμμάρια νηστίσιμο τυρι (προαιρετικα)
ενα φλυντζανι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμυδι ξερο
σαλτσα ντοματας συνταγη εδω

Τσιγαριζουμε στο ελαιολαδο το κρεμμύδι ψιλοκομενο μετα προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια
Ρίχνουμε το σπανακι ,τον ανηθο,και τα αχνίζουμε για 2-3 λεπτα.
Συμπληρωνουμε λιγο νεράκι ,αλατοπιπερωνουμε και τα αφηνουμε να βράσουν για 10 με δεκαπέντε λεπτα
πεντε λεπτα πριν προσθετουμε τη σκονη λαχανικών.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμελ
Μολις βρασει προσθετουμε στο σπανακι το τυρι και τη μισή μπεσαμελ
γεμιζουμε τα κανελονια με το μειγμα ρίχνουμε από πάνω τη σαλτσα ντομάτας
και στο τελος προσθετουμε την υπόλοιπη μπεσαμελ
ρίχνουμε λιγο τυρί απο πανω (προαιρετικά)
Ψήνουμε μεχρι να ροδίσει στους 180 βαθμους

photo via pinterest

Close