Το παιδί σας είναι επιθετικό; Δείτε πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε

Κάποιες φορές μπορεί να εκπλαγείτε από τη διαρκή επιθετική συμπεριφορά που έχει το παιδί σας κυρίως, όταν είναι στο στάδιο της προσχολικής ηλικίας. Σίγουρα αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να φωνάξετε και να αντιδράσετε έντονα, προκειμένου να πείσετε το παιδί σας να πάψει να συμπεριφέρεται επιθετικά. Οι δικές σας έντονες αντιδράσεις ως απάντηση στην επιθετικότητα του παιδιού σας δίνουν το πράσινο φώς για να συνεχίσει να συμπεριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο.

Το παιδί σας είναι επιθετικό; Δείτε πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε

Ελέγξτε τι προηγείται της επιθετικής συμπεριφοράς

Χωρίς να το έχετε αντιληφθεί μπορεί οι καταστάσεις που βιώνει το παιδί σας να πυροδοτούν επιθετική συμπεριφορά. ¨Ένα περιστατικό στο σχολείο του, μία παρατήρηση από τη δασκάλα του ή κάποια ενόχληση στην υγεία του μπορεί να ευθύνονται για αντιδράσεις πολύ έντονες που σας αφήνουν έκπληκτες.

Το παιδί σας είναι επιθετικό; Δείτε πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε

Σταματήστε την επιθετική συμπεριφορά με αγάπη 

Συμπεριφορές που σας εκπλήσσουν πολλές φορές τα παιδιά τις εκδηλώνουν προκειμένου να κερδίσουν έστω και με αυτό τον τρόπο την προσοχή σας. Μην επιλέξετε να βάλετε τις φωνές για να σταματήσει το παιδί την άσχημη συμπεριφορά. Σταματήστε αυτό που κάνετε και αφιερώστε πραγματικά χρόνο στο παιδί σας κατανοώντας την ανάγκη του να παίξει με αυτοκίνητα ή κούκλες. Το παιχνίδι μαζί σας θα το ηρεμήσει και θα το κάνει αν αισθανθεί ασφάλεια

Δώστε οδηγίες και προειδοποιήστε το 

Εξηγείστε του με απλά λόγια πως θα θέλατε να συμπεριφέρεται και τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να κάνει και μη φωνάζετε χωρίς να αναφέρετε το λόγο. Καλό είναι να θυμάστε να δίνετε στο παιδί σας μια λογική προειδοποίηση, ώστε αν επαναλάβει τη συμπεριφορά που έχετε απαγορεύσει τότε να γνωρίζει από πριν τις συνέπειες. Με την προειδοποίηση το παιδί έχει χρόνο να επεξεργαστεί τη συμπεριφορά του και τις περισσότερες φορές γλιτώνετε έτσι από επιθετικές εκρήξεις.

Ελέγξτε τις παρέες του παιδιού σας

Τα παιδιά έχουν την τάση να μιμούνται συμπεριφορές και μία επιθετική συμπεριφορά μπορεί να την έχει δει από τον φίλο του στο σχολείο. Σίγουρα το παιδί σας θα μιμείται συμπεριφορές που του προκαλούν ενδιαφέρον και τον εντυπωσιάζουν και περιμένουν από εσάς να δείξετε με τη στάση σας , εάν δέχεστε τη νέα συμπεριφορά του.

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να μιλάει 

Πολλές φορές πίσω από ένα επιθετικό παιδί κρύβεται ένα πληγωμένο παιδί και για αυτό το λόγο δώστε κίνητρα στο παιδί σας να σας μιλάει για ό,τι το προβληματίζει. Βοηθήστε το να μάθει να κατονομάζει τα συναισθήματα που νιώθει και να τα διαχωρίζει.

Επαινέστε την καλή συμπεριφορά

Μην επικεντρώνεστε μόνο στην κακή συμπεριφορά, αλλά φροντίστε να επιβραβεύσετε τη θετική συμπεριφορά. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή μετά τον έπαινο να κάνετε μία συζήτηση για το διαχωρισμό της καλής από την κακή συμπεριφορά.
πηγη

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close