Ποιοι λόγοι μπορούν να επιδεινώνουν τους πόνους περιόδου!

Οι πόνοι κατά τη διάρκεια της περιόδου αποτελούν μια γνώριμη κατάσταση για τις περισσότερες από τις γυναίκες, αφού εμφανίζεται σε ποσοστό πάνω από 50%. Ωστόσο, όσο σύνηθες κι είναι, ο πόνος στο κάτω μέρος της κοιλιάς μπορεί να γίνει ενοχλητικά έντονος και να αποτελέσει ισχυρό εμπόδιο στην καθημερινή σου δραστηριότητα, ειδικά όταν το βιώνεις σε βαριά μορφή.

Παράλληλα, επειδή η ανίχνευση των αιτιών που προκαλούν κάποιο πρόβλημα αποτελεί το πρωταρχικό και ουσιαστικότερο στάδιο για την αντιμετώπισή του, δες παρακάτω 4 από τις βασικότερες αιτίες που μπορούν να επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία της έμμηνου ρύσης σου και στη συνέχεια λάβε τα ανάλογα μέτρα.

1.Έλλειψη άσκησης:

Είναι αποδεδειγμένο πως οι γυναίκες που ασκούνται τακτικά έχουν πιο ήπια συμπτώματα κατά την περίοδό τους, σε σχέση με εκείνες που ασκούνται σπανιότερα. Και αυτό γιατί η σωματική άσκηση αυξάνει το επίπεδο ενδορφινών στον οργανισμό που αποτελούν ένα είδος φυσικών παυσίπονων για τον οργανισμό. Αν λοιπόν, αμελείς τη συστηματική άσκηση μάλλον θα συνεχίσεις να υποφέρεις από έντονους πόνους. Ανάλαβε δράση λοιπόν!

Δείτε ακόμη Πρώτη περίοδος πριν τα 10 :Οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών

2.Άγχος:

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες επιπτώσεις ή να επιδεινώσει καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού σου, οπότε, φυσικά το αναπαραγωγικό σου σύστημα δεν αποτελεί εξαίρεση. Όσο εντονότερο άγχος σε καταβάλλει, τόσο πιο επιβαρυντικές για την περίοδό σου θα είναι οι επιρροές του. Οπότε, απλά χαλάρωσε και προσπάθησε να αποβάλλεις το στρες που σε κυριεύει.

3.Διατροφή χαμηλή σε θρεπτικά στοιχεία:

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για ένα υγιές σώμα, σε όλους τους τομείς. Αν η διατροφή που κάνεις είναι φτωχή σε θρεπτικά συστατικά, ο αντίκτυπος θα είναι άμεσος και εμφανής ακόμα και κατά τη διάρκεια της περιόδου σου. Ο Εμπλουτισμός του διατροφικού σου προγράμματος με τροφές πλούσιες σε κάλιο, βιταμίνη Ε και μαγνήσιο θα είναι σίγουρα μια αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης.

4.Υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ:

Μπορεί να αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια, όμως η πρόσληψη καφέ, όπως ακριβώς και των αλκοολούχων ποτών, κατά τη διάρκεια των «δύσκολων» ημερών μπορεί να προκαλέσει ένταση, νευρικότητα και σπασμούς. Επομένως, προσπάθησε να περιορίσεις, και αν μπορείς να σταματήσεις εντελώς, την κατανάλωσή τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

πηγηqueen.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close