Φανταστικη τουρτα με ινδοκαρυδο

Για το κέικ
250 gr Βούτυρο –σε θερμοκρασία δωματίου
430gr Άχνη ζάχαρη
6 Αυγά
200gr Αλεύρι περίπου
100gr Καρύδα τριμμένη
160 ml.Γάλα καρύδας
Με ένα μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και, στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά . Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την τριμμένη καρύδα και προσθέστε το γάλα καρύδας. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε αυτό το μείγμα σε αυτό με το βούτυρο. Μοιράζετε το μείγμα σε δύο ταψάκια αλουμινίου μιας χρήσης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα . Αφήστε να κρυώσουν και κόψτε οριζόντια τα 2 κέικ να έχετε 4 κομμάτια .

Για την κρέμα καρύδας:
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
2 κ.σ. ζάχαρη – + 3 κ.σ. ζάχαρη
3 κρόκοι, από μεγάλα αυγά
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμιγνύουμε 3/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας με τις 2 κ.σ. ζάχαρη. Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστούν φουσκάλες στα τοιχώματα.
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τις 3 κ.σ. ζάχαρη.
Σε άλλο μικρό μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας και το προσθέτουμε στους κρόκους, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το ζεστό γάλα στο μείγμα του μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν τα αυγά.
Γυρνάμε το μείγμα μας στην κατσαρόλα και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να “παχύνει”. Τότε προσθέτουμε τη βανίλια.
Τοποθετούμε την κρέμα σε μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, την πιέζουμε να εφάπτεται στην επιφάνεια για να μην κάνει πέτσα η κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο
ΣΙΡΟΠΙ + ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
1 καρύδα ολόκληρη
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
Σπάμε την καρύδα και αδειάζουμε προσεκτικά το γάλα (την καρύδα την κόβουμε σε λεπτές φετουλες )
και το ανακατεύουμε (όχι όλο ) με την μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά να κανουμε ένα παχύ σιρόπι.Αλείφουμε τα κομμάτια του κέικ με το σιρόπι και βάζουμε κρέμα καλύπτουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα και στολίζουμε με λεπτές φέτες καρύδας .

Φανταστικη τουρτα με ινδοκαρυδο
photo via pinterest

Close