Μαλακά σοκολατένια cookies με κομμάτια λιωμένης σοκολάτας.(Νηστίσιμα)

 

Μαλακά σοκολατένια cookies με κομμάτια λιωμένης σοκολάτας , σκέτη απόλαυση! Και το πιο σημαντικό: ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

¾ κούπας λάδι (κατά προτίμηση σπορέλαιο)
2 κούπες ζάχαρη
3 κουτ. σούπας ξύδι απλό
1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
3 βανίλιες
2 γεμάτα κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
8 γεμάτες κουτ. σούπας κακάο άγλυκο
1 κούπα χυμο πορτοκαλι
3 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
300 γρ κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια (ή σταγόνες κουβερτούρας)

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι, τις βανίλιες και τη σόδα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και τον χυμο και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.
Tέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (η ποσότητα που θα πάρει μπορεί να μην είναι ακριβώς 3 ½ κούπες) αναμιγνύοντας με μία μεγάλη κουτάλα. Η υφή του μίγματος είναι κάτι ενδιάμεσο από ζύμη κέικ και ζύμη για κουλουράκια, είναι μία πολύ μαλακιά και κολλώδης ζύμη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα και ενσωματώνουμε πολύ καλά στο μίγμα.
Με 2 κουτάλια παίρνουμε ποσότητες μίγματος και τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο μας.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν, και μετά τα μετακινούμε από το ταψί.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο ψήσιμο: όταν τα βγάζουμε από το φούρνο πρέπει να φαίνονται σχεδόν άψητα στη μέση. Αν όταν τα βγάλουμε από το φούρνο φαίνονται καλά ψημένα, τότε όταν κρυώσουν θα είναι πολύ σκληρά και θα απέχουν πολύ από τα αγγλικού τύπου soft cookies που θέλουμε να πετύχουμε. Ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση δεν τα πετάμε, απλά τα βουτάμε στον καφέ ή το τσάι μας!

Μαλακά σοκολατένια cookies με κομμάτια λιωμένης σοκολάτας.(Νηστίσιμα)

 

Close