Συγκλονιστικο σουφλε με κοτοπουλο και αραβικες πιτες απο την Αργυρω
Υλικά συνταγής
8 αραβικές πίτες μεσαίες 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο ή κιμά ή κρέας που περίσσεψε από την προηγούμενη 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 συσκευασία τυρί κρέμα 1 φλ. τσαγιού φέτα σε τρίμματα 2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 200 γρ. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 2 φλ. τσαγιού ντομάτες τριμμένες φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο ρεγκάτο ή γραβιέρα
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το τυρί κρέμα και το κεφαλοτύρι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, τις ντομάτες, τη φέτα και το μαϊντανό. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
2. Σε λαδωμένο τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε 1 φλ. τσαγιού από το μείγμα της ντομάτας. Απλώνουμε τις 4 πίτες ανοιχτές (σαν φύλλο) κι αδειάζουμε μέσα την γέμιση του κοτόπουλου. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πίτες και περιχύνουμε με το μείγμα της ντομάτας που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 20-25΄ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να λιώσει το τυρί στην επιφάνεια.
3. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Ζεστή κόβεται δύσκολα για οι πίτες θα μοιάζουν με ζυμαρικά.
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!

 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close