Γλυκόξινη σάλτσα με μαρμελάδα πορτοκάλι!δανικη για κρεατικα και ψαρικα
 

Eίστε λάτρης της κινέζικης κουζίνας?Σας αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις?Τότε διαβάζετε την σωστή συνταγή.Υπέροχη γλυκόξινη σάλτσα για να συνοδεύσετε τόσο τα κρεατικά οσο και τα ψαρικά και τα sping rolls!!!!!!!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ξίδι απο κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4 κουταλάκια του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το ζωμό, το ξίδι, την μαρμελάδα, την μουστάρδα και το κορνφλάουρ σε ένα μέτριο μπολ.
Βάζουμε 4 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε ένα τηγάνι και τα κρεμμυδάκια  και τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας συχνά, για, περίπου 30 δευτερόλεπτα.  Προσθέτουμε το μείγμα  του ζωμού στο τηγάνι. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.Αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Μειώστε τη θερμόκρασία και μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να είναι ελαφρώς  συμπυκνωμένη. Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το ξύσμα πορτοκαλιού.

photo view pinterest

Close