Αυτή είναι η πιο υπέροχη Τάρτα σοκολάτα που έχετε φάει!
 
 



Λαχταριστή καραμέλα και σοκολάτα δημιουργούν ένα δίδυμο που θα απογειώσει τις αισθήσεις σας. Κάθε μπουκιά είναι απολαυστική. Η κρούστα είναι και αυτή σοκολατένια κάνοντας το γλυκό ακόμα πιο σοκολατένιο. Το αλάτι στην καραμέλα σπάει την πολύ γλυκιά γεύση κρατώντας το γλυκό σε μία ισορροπία.Αυτή είναι η πιο υπέροχη Τάρτα σοκολάτα που έχετε φάει!!

Υλικά:

Για την κρούστα:

1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1/4 φλιτζανιού αμύγδαλα σε σκόνη
1/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
110γρ. κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
1 αυγό
1-2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
Για την καραμέλα:

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
5 κουταλιές της σούπας (70γρ.) ανάλατο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για ganache σοκολάτας:

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
120γρ. ημίγλυκη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Για γαρνιτούρα:

κρυσταλλικό αλάτι της θάλασσας
Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αλεσμένα αμύγδαλα, την σκόνη κακάο, την ζάχαρη και το αλάτι.

 

Αναμειγνύουμε το βούτυρο στο μείγμα αλευριού, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ζύμης, ένα πιρούνι ή ένα μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το αυγό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό και το ανακατεύουμε μέσα στη ζύμη. Τυλίγουμε την ζύμη με μία πλαστική μεμβράνη, την πλάθουμε σε έναν δίσκο και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή όλη την νύχτα.
Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ή πάνω στο πλαστικό περιτύλιγμα ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν κύκλο με περίπου 4 εκατοστά να εξέχουν από τις πλευρές της ταρτιέρας που θα την βάλουμε. Σηκώνουμε την ζύμη και την τοποθετούμε σε μία λαδωμένη ταρτιέρα 25 εκατοστών. Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι, απλώνουμε πάνω από την ζύμη μία λαδόκολλα. Γεμίζουμε με ξηρά φασόλια, ρύζι ή βάρη πιτών.
Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C. Αφαιρούμε τα βάρη και την λαδόκολλα. Το βάζουμε πάλι στο φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά. Αφήνουμε την κρούστα να κρυώσει πριν την βγάλουμε από την ταρτιέρα.
Τοποθετούμε τη ζάχαρη και το νερό σε μία μεσαία κατσαρόλα με βαθύ πάτο σε μέτρια-υψηλή θερμότητα και αφήνουμε να σιγοβράσει χωρίς ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει το χρώμα της καραμέλας.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Θα αρχίσει να αφρίζει λίγο.
Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ή 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει λίγο και την ρίχνουμε πάνω από την κρούστα σοκολάτας. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για περίπου 4-5 ώρες.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα. Όταν η κρέμα αρχίσει να βράζει, την βγάζουμε από τη φωτιά και την περιχύνουμε πάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα. Την αφήνουμε να καθίσει ένα λεπτό, στη συνέχεια, την ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία.
Ρίχνουμε τη σοκολάτα ganache πάνω από την καραμέλα. Την απλώνουμε ομοιόμορφα και την βάζουμε στο ψυγείο για άλλες 2-3 ώρες πριν από το σερβίρισμα. Πασπαλίζουμε με νιφάδες θαλασσινού αλατιού και σερβίρουμε.
Δείτε το βίντεο βήμα -βήμα…

πηγη

Stay…tuned…Γραφτείτε
στη 
σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις
γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 

 


Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
για παιδια

Close