Κέικ σοκολάτα με φανταστική γέμιση μπισκότου!

Υλικά:
Για το κέικ

230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. κακάο
1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
120 γρ. βούτυρο
220 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
1/4 κουτ. γλυκού βανιλίνη
240 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 5% λιπαρά

Για το μπισκότο

120 γρ. βούτυρο αγελάδος + λίγο για τη φόρμα
50 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
50 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
1 αυγό
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τη φόρμα
1/4 κουτ. γλυκού βανιλίνη
1/4 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
100 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
Για την επικάλυψη

125 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
125 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά

Προετοιμασία 45΄ Ψήσιμο περίπου 1½ ώρα
ΔιαδικασίαΚέικ: Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, φροντίζοντας να ενσωματώνεται το καθένα προτού ρίξουμε το επόμενο, και τη βανιλίνη. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το γιαούρτι. Δεν επιμένουμε στο χτύπημα, για να μην κόψει το γιαούρτι.

Μπισκότο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ. Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την κουβερτούρα. Οταν ενωθούν όλα, σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε την κουβερτούρα. Ρίχνουμε στη φόρμα λίγο από το μείγμα του κέικ. Ρίχνουμε από πάνω κουταλιές από το μπισκότο (φροντίζοντας να κρατήσουμε μια ποσότητα για το γαρνίρισμα) και αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 – 60 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο (δεν τον σβήνουμε) και το αφήνουμε να κρυώσει. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε πάνω της κουταλιές από τη ζύμη για μπισκότα που έχουμε κρατήσει. Ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει και τη θρυμματίζουμε.

Επικάλυψη
Ετοιμάζουμε μια γκανάς: Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και περιχύνουμε την κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λεπτό να μαλακώσει αυτή και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας καλά με με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Την αφήνουμε για 10 λεπτά να γίνει χλιαρή. Ξεφορμάρουμε το κρύο κέικ και το περιλούζουμε με την γκανάς. Γαρνίρουμε με το τρίμμα μπισκότου.

Συμβουλές
Οσο περνάει η ώρα, η γκανάς της επικάλυψης πήζει. ∆εν θα φτάσει να γίνει ποτέ σταθερό γλάσο, όµως καλύτερα να τη χρησιµοποιήσουµε ενώ ακόµη είναι χλιαρή και ρέει.

πηγη

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

 


Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close