Κολατσιο για το σχολείο :Φανταστικα τηγανόψωμα
 

Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ αλεύρι 
1 φακελάκι ξερή μαγιά
400 γρ φέτα (περίπου)
100 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί για να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει)

Πώς το κάνουμε:
Σε βαθιά λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό ώσπου να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Όταν η ζύμη μας έχει την επιθυμητή υφή σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη (θα γίνει σχεδόν διπλάσια).
Όσο περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη μας λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε τη φέτα, και το τριμμένο κίτρινο τυρί.
Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια τα οποία στη συνέχεια ανοίγουμε σε (στρογγυλό)φύλλο πάχους περίπου ενός εκατοστού(εγώ ανοίγω τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας αφού πρώτα έχω ρίξει λίγο αλεύρι).
Στα 4 από τα φύλλα μας μοιράζουμε τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει, στη συνέχεια χρησιμοποιούμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα σαν καπάκια. Κλείνουμε καλά τα τηγανόψωμα μας(ώστε να μην μας χυθεί η γέμιση) και φροντίζουμε να μην κρατήσουν μέσα αέρα.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μέχρι τη μέση ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι κάψει τοποθετούμε το πρώτο τηγανόψωμο και χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία έτσι ώστε να μην καεί από έξω και μέσα μείνει ζυμαράκι. Όταν πάρει χρώμα από τη μια μεριά γυρίζουμε και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα τηγανόψωμα.
Τοποθετούμε τα τηγανόψωμα μας σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστά.

Μπορούμε να τα βάλουμε και καταψυξη!!!
η συνταγη ειναί απο τις συνταγες της παρέας

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 
 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close