Έντεκα τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το ληγμένο γιαούρτι!
Χέρια: Ανάμειξε μία κουταλιά της σούπας μέλι με ένα γιαούρτι και φτιάξε μία εύκολη μάσκα για τα χέρια σου. Θα τα κρατάει πάντα ενυδατωμένα.
Πρόσωπο: Άπλωσε με τα δάχτυλά σου ένα γιαούρτι στο πρόσωπό σου για περίπου δέκα λεπτά. Θα σφίξει τους πόρους και θα καθαρίσει την επιδερμίδα σου. Είναι πιο ήπιο από οποιοδήποτε άλλο απολεπιστικό προϊόν και μόλις αφαιρέσεις την ποσότητα που έχεις εφαρμόσει με χλιαρό νερό, το πρόσωπό σου θα λάμπει.
Μαλλιά: Το ήξερες πως το γιαούρτι μπορεί να αντικαταστήσει το conditioner σου; Κι όμως γίνεται. Μόλις ξεπλύνεις τα μαλλιά σου από το σαμπουάν, εφάρμοσε μία γερή ποσότητα από ένα γιαούρτι και άφησέ το να δράσει για 10 με 15 λεπτά. Αν έχεις πιτυρίδα, σταδιακά θα δεις μεγάλη διαφορά.
Στον κήπο σας: Ένας φανταστικός τρόπος για να ποτίζετε τα λουλούδια, τα φρούτα και τα λαχανικά σας είναι να αναμίξετε ίση ποσότητα νερού και ίση ποσότητα γιαουρτιού και να τα ποτίσετε με το μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο τα φρούτα και τα λαχανικά σας γίνονται πολύ πιο νόστιμα και τα λουλούδια σας πιο ζωντανά.
Πόδια: Δημιούργησε ένα απλό απολεπιστικό προϊόν με γιαούρτι και βρώμη, που θα εφαρμόσεις στα πόδια σου. Θα τα ενυδατώσει και θα είναι πιο μαλακά από ποτέ.
Στα κατοικίδιά σας: Ένας άλλος τρόπος χρήσης του ληγμένου γιαουρτιού είναι να ταΐσετε με αυτό τα κατοικίδιά σας. Οι κτηνίατροι προτείνουν να δίνετε στα σκυλάκια και τα γατάκια σας ληγμένο γιαούρτι 1-2 φορές το μήνα καθώς τους κάνει πολύ καλό. Το βακτήριο που περιέχεται σε αυτό βοηθάει πολύ στο πεπτικό τους σύστημα. Δώστε ένα 1/4 φλ. γιαούρτι κάθε 15 μέρες. Το ζώο σας (και το πεπτικό του σύστημα) θα σας ευγνωμονούν.
 
Μπορεί να δημιουργήσει βρύα
Αν έχετε ένα γλυπτό ή έναν τοίχο που δεν βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση μπορείτε χάρη στο γιαούρτι να αναπτύξετε πρασινάδα (βρύα) πάνω του, αρκεί να βεβαιωθείτε ότι αυτό το μέρος βρίσκεται στη σκιά. Αυτή είναι μία από τις πιο αντισυμβατικές χρήσεις για το γιαούρτι, που αξίζει να δοκιμάσετε.
 Ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαύματα
Το γιαούρτι περιέχει ψευδάργυρο, που βοηθάει στην ανακούφιση του κνησμού από το κάψιμο του ηλιακού εγκαύματος. Εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα από απλό δροσερό γιαούρτι, απευθείας πάνω στο έγκαυμά σας και ξεπλύνετε με κρύο νερό μετά από 20 λεπτά. Μπορείτε, επίσης, να αναμείξετε το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο με γιαούρτι πριν από την εφαρμογή στο ηλιακό έγκαυμα. Αυτό θα απαλύνει τον ερεθισμό του δέρματος.
Λεύκανση δοντιών
Αν ψάχνετε μια φυσική θεραπεία στο σπίτι για τη λεύκανση των δοντιών, επιλέξτε το γιαούρτι. Οι θεραπείες για τη λεύκανση των δοντιών είναι μάλλον ακριβές, οπότε γιατί να ξοδεύετε τα χρήματά σας σ’ αυτές, ενώ μπορείτε να τα λευκάνετε στο σπίτι; Τρίψτε λίγο γιαούρτι πάνω στα δόντια σας καθημερινά και μέσα σε μία-δύο εβδομάδες τα δόντια σας θα είναι λευκά. Αυτό οφείλετε στον φώσφορο και το ασβέστιο που βρίσκονται στο γιαούρτι.
Αν σας τελειωσε ο αφρος ξυρισματος, χρησιμοποιήστε γιαουρτι!!!Θα πάθετε πλάκα!
Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close