Φτιαξτε μόνες σας κρεμά ποδιών για βελούδινες πατουσιτσες!Από τη beauty blogger  Ολυμπία
Μπήκε και επίσημα το καλοκαίρι!!! Τα δαχτυλάκια και οι φτέρνες μας θέλουν λοιπόν έξτρα περιποίηση για να αντεπεξέλθουν στην καθημερινή ταλαιπωρία που τους επιβάλουμε!!
Τί καλύτερο από μια κρέμα ποδιών από τα χεράκια μας ε? Μη μου τρομάζετε!!! Εύκολη είναι …!! Μια καλή αρχή για να φτιάξετε και σεις τα δικά σας καλλυντικά σε χρόνο μηδέν!
 Απλή αλλά αποτελεσματική συνταγή από την ByOlycosmetics για κρέμα που θα σας λύσει τα …..πόδια!!!
Πρόκειται για μια απλοποιημένη παραλλαγή του βάλσαμου ποδιών που έφτιαξα για μια καλή μου φίλη! φωτογραφία σχετικού προϊόντος βλέπετε εδώ!
Εντατική κρέμα ποδιών ακατέργαστο κακάο σαγκουίνι, με θεσπέσιο άρωμα, χαρίζει βαθιά ενυδάτωση στα πόδια κ βοηθά στην αναδόμηση του σκασμένου δερματος, χάρη στην πρόπολη κ τα εξελιγμένης μεθόδου απόσταξης εκχυλίσματα χαμομηλιού κ καλέντουλας που περιέχει.
podion
Υλικά για 100 γρ:
20 γρ βούτυρο shea (ή καριτέ θα το βρείτε)
10 γρ ανεπεξέργαστο λάδι καρύδας
15 γρ βούτυρο κακάο
24 γρ ελαιόλαδο
10γρ μελισσοκέρι
2 γρ εκχύλισμα πρόπολης (από μελισσοκομικά προϊόντα)
15 γρ ζελέ αλόης (aloe vera)
2 γρ μέλι
2γρ αιθέρια έλαια λεβάντα, λιβάνι, σανδαλόξυλο, γιασεμί (περίπου 40 σταγόνες από όποιο θέλετε ή συνδυασμό τους)
Τα βούτυρα τα βρίσκουμε σε μπαχαροπωλεία.
Παρασκευή:
Λιώνω σε μπεν μαρί τα βούτυρα με το μελισσοκέρι και το λάδι καρύδας, μόλις υγροποιηθούν προσθέτω το λαδάκι και το μέλι, ανακατεύω να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και κατεβάζω από τη φωτιά. Ανακατεύω μέχρι να κρυώσει λίγο ακόμα και να γίνει πιο παχύρρευστο και τότε προσθέτω την αλόη. Τέλος, όταν η θερμοκρασία πέσει γύρω στους 40 C (και άρα είναι σχεδόν κρυο στο άγγιγμα) βάζω τα αιθέρια έλαια χτυπώντας με μανία με το μίξερ μέχρι να γίνει μια βελούδινη και αρκετά λιπαρή βέβαια κρέμα!
Αν είναι για έγκυο, παραλείπουμε τα αιθέρια έλαια, ενώ αν είναι για θηλάζουσα βάζουμε μέχρι 20 σταγόνες λεβάντα.
Χρήση:
Την απλώνω με μασάζ πριν τον ύπνο σε καθαρά ποδαράκια, κατά προτίμηση αφού έχουμε αφαιρέσει το σκληρό δέρμα με μια ελαφρόπετρα και κάποιο σκραμπ (όπως το δικό μου με σκόνη λιθοθάμης και αιθέρια έλαια). Καλό είναι για καλύτερα αποτελέσματα να βάζουμε βαμβακερά καλτσάκια, και τα πόδια μας θα είναι μεταξένια το πρωί!!!
Σημείωση: όποια φίλη την φτιάξει, είμαι στη διάθεσή της για να της λύσω κάθε απορία!!!

Close