Τα πλαστικα μπουκαλάκια νερού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τα χρησιμοποιείτε ξανά:Δείτε γιατι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ίδιο μπουκάλι νερού ξανά και ξανά.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στα πλαστικά μπουκάλια αλλά και στα γυάλινα μπουκάλια που χρησιμοποιούμε τους καλοκαιρινούς μήνες και τα συναντάμε στις καφετέριες, στα εστιατόρια και γενικά παντού.

Όμως πριν ξαναγεμίσετε το ίδιο μπουκάλι καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε:

Τα πλαστικά μπουκάλια πρέπει να χρησιμοποιούνται αυστηρά 1 μια φορά. Αν το ξαναγεμίζετε, το πλαστικό μπουκάλι χάνει την ελαστικότητά του και στις εσοχές αναπτύσσονται βακτήρια τα οποία με το συνεχές γέμισμα αυξάνονται συνεχώς.

Αν νομίζετε πως με το πλύσιμο θα είναι καθαρά για χρήση  κάνετε λάθος.Τα μπουκάλια αυτά δεν είναι σχεδιασμένα για δεύτερη χρήση και το πλύσιμο μπορεί να τα καταστρέψει ακόμη περισσότερο.

Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε βραστό νερό ή τα βάλετε  στο πλυντήριο για να τα αποστειρώσετε καθώς αυτό χαλάει την σύστασή τους και μπορεί να δημιουργήσει διαρροή χημικών ουσιών και βακτηρίων.

Τέλος πρέπει να ξέρετε πως τα περισσότερα βακτήρια μεταφέρονται εκεί που βάζετε το στόμα σας.Αν χρησιμοποιείτε το ίδιο μπουκάλι τα περισσότερα βακτήρια αναπτύσσονται στο στόμιο του μπουκαλιού και αν πιείτε από το μπουκάλι τα μεταφέρετε στο στόμα σας και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην στοματική κοιλότητα στα δόντια και στον λαιμό.

πηγή : babyradio.gr– Κατερίνα Π.

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close