Κολασμένες Κρέπες με μερεντα και σος σοκολάτας!

Κολασμένες Κρέπες με μερεντα και σος σοκολάτας!

αλεύρι που φουσκωνει μόνο του 1φλυντζανι
1/2  φλιντζανι περίπου κορν φλαουρ (μπορεί και πιο λίγο0
Γάλα 1 ποτήρι νερού
Νερό 1 ποτήρι
Αυγά 2 τεμ
Ζάχαρη 1 κουταλια σούπας
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού

Βούτυρο για το τηγάνι

Για την σος

Κουβερτούρα 150 γρ κομματιασμένη
Νερό 1 ποτήρι
Κρέμα γάλακτος 1/2 ποτήρι νερού
Ζάχαρη 1/3 ποτηριού νερού

Οδηγίες

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τον χυλό μας , εκτός από το  βούτυρο και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να έχουμε έναν ωραίο χυλό. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με το βούτυρο. Ψήνουμε τις κρέπες βάζοντας στο τηγάνι από 1 μεγάλη κουτάλα από τον χυλό, γυρίζουμε το τηγάνι κυκλικά να πάει παντού ο χυλός και μόλις ροδίσει η μία πλευρά , την γυρνάμε να ροδίσει κι η άλλη πλευρά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ανάλογα πόσες κρέπες θέλουμε να φτιάξουμε ή μέχρι να μας τελειώσει ο χυλός.

Για την σος σοκολάτα βάζουμε όλα τα υλικά  σε κατσαρόλα κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού σε μέτρια φωτιά (περίπου 10 λεπτά , μέχρι δηλαδή να στέκεται η σοκολάτα στο κουτάλι).Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και ζεστή και χλιαρή.

Γεμίζουμε τις κρέπε με μερεντα η ότι άλλο θέλουμες, τις διπλώνουμε, τις τοποθετούμε στο πιάτο και τις περιχύνουμε με την σος σοκολάτας. Μπορούμε προαιρετικά να πασπαλίσουμε με ξηρούς καρπούς ή να στολίσουμε με σαντιγί κι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.

chefoulis.gr (με διαφορες παραλλαγες δικές μας)

Close