Έρανο - απάτη στο όνομά του καταγγέλλει το Χαμόγελο του παιδιού
 

Έρανο – απάτη στο όνομα του «Χαμόγελου του παιδιού» πραγματοποιούν πωλήτριες περιοδικών του συλλόγου «Αγώνας για το Παιδί» σε όλη την Ελλάδα, καταγγέλλει ο οργανισμός.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από υποστηρικτές του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη, τον Πύργο, τη Χίο, τη Λάρισα και την Κέρκυρα, σχετικά με τους εράνους σε καφετέριες ανά την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε η περίπτωση γυναικών οι οποίες ως πλανόδιες πωλήτριες περιοδικών του συλλόγου «Αγώνας για το Παιδί», εκδίδοντας διάτρητη απόδειξη εκδοτικού οίκου βιβλίων, πραγματοποιούν σχετικές πωλήσεις, αναφέροντας ότι μέρος των πωλήσεων αυτών θα διατεθεί στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Προκειμένου να καλυφθούν και νομικά, όπως αναφέρει το «Χαμόγελο», έχουν προβεί, εν αγνοία του οργανισμού, σε τραπεζική κατάθεση ποσού 200 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του οργανισμού, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνει το σύνολο του ποσού που έχουν εισπράξει πανελλαδικά, χρησιμοποιώντας «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο οργανισμός διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξή του στη συγκεκριμένη ενέργεια και έχει προβεί στις ενδεδειγμένες νομικές πράξεις, μεταξύ των οποίων σε κατάθεση αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στον υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Τονίζει δε, ότι δεν βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε πωλήσεις ή να κάνει έρανο.
Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του, γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία του ή στους χώρους του.
Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το λογότυπο του οργανισμού.
Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποιείται το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού καθώς και λεπτομερής οικονομικός απολογισμός του.

Τέλος, το «Χαμόγελο» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά, να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον οργανισμό, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056. 
via

Close