Παραμυθογλειφιτζούρια (oreo pops)! Ιδανικά για πάρτυ αλλά και για κέρασμα στο σχολείο!Από τον Άκη Ανδρεάκο



Την είχα  δει στο διαδίκτυο και είχε αρνητικά σχόλια γιατί δεν μπορουσε κανένας να τη πετύχει!ο στόχος μου; Μια αποτυχημένη συνταγή να γίνει τέλεια και απλή με μικρά κολπάκια .Έκανα λοιπόν τα μαγικά μου και φυσικά η συνταγή πέτυχε! Έτσι λοιπόν σας τη παρουσιάζω.Είναι πολύ εύκολα και Δοκιμάστε την και φτιάξτε τα πιο υπέροχο παραμυθογλειφιτζούρα που θα ξετρελάνουν τους πάντες!!!!
Υλικά:
-Μπισκότα oreo: με κρέμα βανίλια-σοκολάτα (καλύτερα να είναι με διπλή κρέμα)
-Ξυλάκια για γλειφιτζούρια (υπάρχουν σε γνώστη αλυσίδα καταστημάτων, μαζί με τα σακουλάκια και τα κορδελάκια τους)
-Κουβερτούρα: λευκή, υγείας, γάλακτος
-Λίγο σπορέλαιο
-Ξύσμα λεμονιού και βανίλια (για τη λευκή κουβερτούρα)
-Ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα και εσάνς ή μερικές σταγόνες ρούμι ( για την κουβερτούρα υγείας και γάλακτος)
-Ζαχαρωτά- ζαχαρώδη Διακοσμητικά
Εκτέλεση:
• Ανοίγουμε προσεκτικά τα μπισκότα (κάποια θα σπάσουν οπότε τα αφήνουμε ένα τάπερ για κάποιο άλλο γλυκό… Εγώ τα τρώω!).
• Για κάθε μπισκότο παίρνουμε ένα ξυλάκι και με προσοχή κάνουμε στην κρέμα ένα αυλάκι (στη μέση της κρέμας).
• Λιώνoυμε σε Μπεν Μαρί την κουβερτούρα που θέλουμε και ανακατεύουμε συνεχώς.
• Μόλις λιώσει προσθέτουμε 1-2 κ.σ σπορέλαιο, το ξύσμα από το πορτοκάλι-λεμόνι ,την κανέλα, την βανίλια, και την εσάνς από ρούμι(πάντα ανάλογα με τη σοκολάτα που επιλέξαμε. Αν θέλουμε βάζουμε τα υλικά και αντίθετα).
*μπεν μαρί κάνουμε τοποθετώντας ένα μεταλλικό μπόλ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
*Προσοχή: Το μπόλ να μην ακουμπάει στο βραστό νερό γιατί η σοκολάτα μπορεί να καεί εύκολα!
• Όταν η σοκολάτα είναι έτοιμη χαμηλώνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε το μπολ για να πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας διότι αν είναι πολύ ζεστή θα μαλακώσουν τα μπισκότα και θα διαλυθούν.
• Όταν όμως χρειαστεί τοποθετούμε πάλι το μπολ στο μπεν μαρί γιατί δεν θέλουμε ούτε να παγώσει η σοκολάτα μας (τη θέλουμε ρευστή και όχι νερουλή και σε μέτρια θερμοκρασία).
• Στη συνέχεια με ένα μικρό κουταλάκι βάζουμε λίγη λιωμένη κουβερτούρα επάνω από το ξυλάκι το οποίο έχουμε τοποθετήσει με προσοχή στην κρέμα (ανάλογα με τη γέμιση, λευκή στη λευκή και σκούρα στη σκούρα ή και αντίθετα, αλλά θα πρέπει να έχουμε 2 μπεν μαρί ταυτόχρονα) και κλείνουμε τα μπισκότα για να κολλήσουν (τα πατάμε πολύ απαλά για να μη σπάσουν) και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
• Μόλις κρυώσουν και κολλήσουν καλά τα βγάζουμε και ένα-ένα τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα, ενώ με ένα κουτάλι βοηθάμε να καλυφθεί όλο το μπισκότο (όπως προανέφερα να μην είναι πολύ ζεστή η σοκολάτα γιατί θα μας διαλύσει τα μπισκότα).
• Σηκώνουμε το γλειφιτζούρι έτσι ώστε να τρέξει στο μπολ η περιττή σοκολάτα (βοηθάμε και με ένα κουτάλι) και όταν σταματήσει να στάζει πασπαλίζουμε με ζαχαρωτά της αρεσκείας μας (επάνω από ένα άλλο μπολ).
• Τέλος τα τοποθετούμε επάνω σε λαδόχαρτο η επιφάνεια σιλικόνης και αφήνουμε να κρυώσουν.
• Αν θέλουμε για να κολλήσουν τα ξυλάκια μέσα στα μπισκότα μπορούμε αντί για λιωμένη σοκολάτα να βάλουμε marshmallows τα οποία τα λιώνουμε πάλι σε μπεν μαρί. Αν θέλετε λιώνετε τα marshmallows στο φούρνο μικροκυμάτων( με προσοχή).
• Ιδανικά για τους μικρούς μας φίλους μαζί με τα γλειφιτζούρια καλό είναι να βάζουμε και ένα μικρό καρτελακί το οποίο θα έχει χρήσιμες συμβουλές για την υγιεινή των δοντιών. Με αυτό τον τρόπο περνάμε εύκολα το μήνυμα που θέλουμε στα παιδιά.
Καλή επιτυχία Άκης Ανδρεάκος!!!

3

Close