Παστα με σιροπι καραμέλας απο τη Μυρτώ Αγγελου.

Αυτο το γλυκο ειναι κολασμένο και πεντανοστιμο!!!Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!

Υλικά
για το παντεσπανι
6 αυγα
1 φλυτζ ζαχαρη
1/2 ποτηρι του κρασιου σπορελαιο
1/2 ποτηρι του κρασιου κρεμα γαλακτος
3 κσ κακαο
2,5 κ γ μπέικιν
1 φλυτζ αλευρι
βανιλια
Για την καραμελα
1 φλυτζ ζαχαρη
1 φλυτζ κρυο νερο
250 ml κρεμα γαλακτος
για την σαντιγυ
1,5 φλυτζ κρυο γαλα
3 φακελακια σαντιγυ σκονη
για την σοκολατα
2 φλυτζ γαλα
1 φλυτζ ζαχαρη
3 κσ κακαο
1 κσ αλευρι.
Προετοιμασία

Χτυπαμε τη ζαχαρη με τα αυγα, μεχρι να αφρατεψουν..να ασπρισουν, προσθετουμε το σπορελαιο , την κρεμα γαλακτος , το κακαο, το μπεικιν, τη βανιλια και το αλευρι.
Βαζουμε το μειγμα μας σε ενα ταψακι , βουτυρωμενο και ψηνουμε στους 180 β, προθερμασμενο φουρνο , περιπου μιση ωρα…δοκιμαζουμε με μια οδοντογλυφιδα .
το δικο μου ταψακι ειναι 30επι30.
Ετοιμαζουμε την καραμελα.
Σε ενα τηγανι ριχνουμε τη ζαχαρη να λιωσει ,να παρει λιγο σκουρο χρωμα….ΠΡΟΣΟΧΗ να μην καει….ριχνουμε το νερο….
μολις ριξουμε το νερο η καραμελα θα μαζεψει…μην φοβηθειτε..συνεχιστε να ανακατευετε μεχρι να λιωσει ξανα.
και στο τελος την κρεμα γαλακτος…ανακατευουμε , μεχρι να ομογενοποιηθει!!!!
Τρυπαμε το παντεσπανι με καλαμακι ξυλινο και ριχνουμε σιγα σιγα το σιροπι καραμελας να παει παντου.
Αφου κρυωσει ….χτυπαμε τα υλικα της σαντιγυς και την στρωνουμε απο πανω.
για την σοκολατα
Σε μια κατσαρολα μικρη….ζεσταινουμε το γαλα…προσθετουμε τη ζαχαρη να λιωσει, μετα το κακαο, ανακατευουμε και στο τελος το αλευρι.
Ανακατευουμε μεχρι να δεσει.
Αφου κρυωσει το γλυκο μας, ριχνουμε απο πανω τη σοκολατα….ομως να εχει κρυωσει η σοκολατα…για να μην παρασυρει τη σαντιγυ!!!!!
ΚΑΛΗ ΣΑς ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!

stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες

Close