Ραβανί αφρός από τη Σοφη Τσιώπου

Ξεχάστε όλες τις συνταγές που έχετε για ραβανί και δοκιμάστε αυτό!Είναι τόσο εύκολο,που το φτιάχνει και ένας αρχάριος!
Συνήθως φοβόμαστε μην ξεφουσκώσει στο ψήσιμο…Αυτό το ραβανί φουσκώνει,ΔΕΝ ξεφουσκώνει και γίνεται αφρός!!

ΤΟ ”ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ” ΡΑΒΑΝΙ!

ΥΛΙΚΑ
6 αυγα
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
1 κουπα αλευρι
1 βανιλια
4 κ.σ γάλα
2 κ.γ μπεικιν
ξυσμα 1 λεμονιου

ΣΙΡΟΠΙ
4 κουπες ζαχαρη
4 κουπες νερο
1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο
φλουδα κ χυμο 1 λεμονιου
1 βανιλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με το σιρόπι μας. Είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει γιατι θα πέσει κρύο σιρόπι σε ζεστό γλυκό. Βράζουμε λοιπόν τα υλικά μας για 4 λεπτά όπως λέει η συνταγή, εγώ όμως προτείνω στάνταρ 7 λεπτά. Δίνει καλύτερα δεμένο σιρόπι. Στα 4 εγώ θεωρώ πως είναι λιγουλάκι νερουλο. Αφού βράσει αποσύρουμε μέχρι να κρυώσει.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 πάνω κάτω. Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά να αφρατέψουν πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια ωραία αφράτη κρέμα. Προχωράμε με το ξύσμα, την βανίλια, και τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε να ενωθούν καλά και ομοιόμορφα. Ρίχνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά και 3 λεπτακια μόνο κάτω.

Σιροπιαζουμε ομοιόμορφα με κουτάλα μέχρι να τελειώσει όλο το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο. Δροσερό γίνεται ακόμα πιο νόστιμο και δένει πολύ ωραία το σιρόπι

Ραβανί αφρός από τη Σοφη Τσιώπου

Ραβανί αφρός από τη Σοφη Τσιώπου Ραβανί αφρός από τη Σοφη Τσιώπου Ραβανί αφρός από τη Σοφη Τσιώπου Ραβανί αφρός από τη Σοφη Τσιώπου

Η συνταγή είναι για μεσαίο στρογγυλό ταψί 30εκ. Για μεγαλύτερο ταψί ή τετράγωνο φούρνου εννοείται θα διπλασιασετε την ποσότητα σε γλυκό ΚΑΙ σιρόπι.

Το σιρόπι μπορεί αν δεν έχετε ξανακάνει ραβανι, να σας φανεί πολύ. Μην κάνετε το λάθος να προσθέσετε λιγότερο. Είναι ακριβώς όσο χρειάζεται και θα κρατήσει το ραβανι υγρό και φρέσκο για μέρες.

Η κούπα που χρησιμοποίησα ήταν η μεγάλη που έχουμε για ζέστη σοκολάτα και έχει χωρητικότητα 300ml.

Close