5 Εύκολες και αποτελεσματικές θεραπείες ομορφιάς με καφέ

Όλες μας γνωρίζουμε πως τα καλά προϊόντα περιποίησης, είτε προσώπου είτε ακόμη και μαλλιών, είναι σχετικά ακριβά και γι’αυτό και αποφεύγουμε να τα αγοράζουμε στην συχνότητα που θα θέλαμε. Οι περισσότερες γυναίκες πλέον ασχολούνται με την περιποίηση τους, χρησιμοποιώντας diy προϊόντα ομορφιάς, τα οποία φτιάχνουν μόνες τους στο σπίτι!

Τα συστατικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στιςσπιτικές θεραπείες ομορφιάς είναι πολλά, o καφές όμως είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις. Οι κόκκοι του καφέ, ως γνωστόν είναι πλούσιοι σε καφεΐνη η οποία μας τονώνει, αλλά και σε πολυφαινόλες, οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τι μπορείς όμως να κάνεις με τον καφέ;

 

 

 

Σπιτικές θεραπείες ομορφιάς που μπορείς να κάνεις με καφέ

 

DIY Απολεπιστικό σώματος

scrub apolepistiko somatos kafescrub apolepistiko somatos kafe

Η απολέπιση με την χρήση της καφεΐνης βοηθά στη μείωση της κυτταρίτιδας, καθώς ξεπρίζει προσωρινά τα λιποκύτταρα. Για να κάνεις το δικό σου scrub, θα πρέπει να αναμείξεις σε ένα μπολάκι 1 φλιτζάνι από κατακάθι καφέ και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.

Στην συνέχεια, πρόσθεσε 1 φλιτζάνι λάδι καρύδας, το οποίο είναι άκρως ενυδατικό και ανακάτεψε καλά. Με αυτό το μείγμα τώρα, θα πρέπει να κάνεις μασάζ στο δέρμα σου με κυκλικές κινήσεις και ισχυρή πίεση, αφού πρώτα βρέξεις το σώμα σου.

 

DIY Απολεπιστική μάσκα προσώπου

maska prosopou kafes

Για να έχεις μια λαμπερή επιδερμίδα, θα χρειαστείς 1/2 φλιτζάνι κατακάθι με 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη. Έπειτα, θα πρέπει να προσθέσεις 1 φλιτζάνι γάλα και να ανακατέψεις καλά μέχρι το μείγμα να πάρει την μορφή της κρέμας.

Το μόνο που μένει είναι να προσθέσεις και 1 κουταλιά της σούπας μέλι για να κάνεις την μάσκα πιο ενυδατική. Καθάρισε τώρα το πρόσωπο σου και τρίψτο με το μείγμα και άφησε το να στεγνώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι να το ξεπλύνεις.

 

DIY Θεραπεία μαλλιών

therapeia mallion kafes

Εδώ τώρα ο καφές μπορεί να τονώσει την ρίζα των μαλλιών σου και να βοηθήσει να καταπολεμήσεις την τριχοφυΐα. Την συγκεκριμένη μάσκα μαλλιών μπορείς να την χρησιμοποιείς μία φορά την εβδομάδα.

Για να την φτιάξεις, ανάμειξε μια χούφτα κατακάθι του καφέ με μια κουταλιά conditioner και κάνε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου και κοντά στην ρίζα των μαλλιών. Άφησε την να δράσει για πέντε λεπτά και ξέπλυνε τα μαλλιά σου.

Δες εδώ υπέροχες ιδέες ομορφιας

Close