Κορμός Μωσαϊκό με Λευκό Frosting!!

Κορμός Μωσαϊκό με Λευκό Frosting!!

Υλικά

400 γρ. πτι μπέρ τεμαχισμένα σε μικρά κομμάτια
600 γρ. κουβερτούρα 50-55% κακάο
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. μέλι
Για το frosting

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
40 γρ. βούτυρο μαλακό
250 γρ. τυρί κρέμα
1 βανίλια
Δημιουργία

Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρι.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και την ρίχνουμε πάνω από την λιωμένη σοκολάτα.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας πολύ καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.

 

Κατόπιν προσθέτουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε να καλυφθούν όλα με την σοκολάτα.
Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα 23*8 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Σκεπάζουμε με την διαφανή μεμβράνη και πιέζουμε με τα χέρια μας να απλωθεί καλά.

Εναλλακτικά μπορούμε να το βάλουμε κατά μήκος πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολας και να το τυλίξουμε σε ρολό.
Στο τέλος στρίβουμε τις άκρες της λαδόκολας, όπως είναι τα χαρτάκια από τις καραμέλες.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει.

Φτιάχνουμε το frosting, κτυπάμε την ζάχαρη άχνη και το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την βανίλια και κτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Ξεφορμάρουμε το μωσαϊκό και το τοποθετούμε σε μια κατάλληλη πιατέλα.
Απλώνουμε στην επιφάνεια ακατάστατα το λευκό frosting, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

https://mariplateau.blogspot.gr

Close