Μπισκότα δεντράκια κανέλας

Άλλη μια λιχουδιά για τα χριστούγεννα που θα κερδίσει τόσο σε αισθητική όσο και σε γεύση !

 

Για τα μπισκότα δεντράκια θα χρειαστείτε :

3 φλ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. ‏baking powder
1/2 κ.γ. ‏αλάτι
1 φλ. ‏βούτυρο ανάλατο
3/4 του φλ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 του φλ. ( 9 μέρη ζάχαρη – 1 μέρος κανέλα ) ‏κανέλα-ζάχαρη
1 ‏αυγό
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C. Τοποθετείτε στα ταψιά που θα ψήσετε χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ηλεκτρικού μίξερ χτυπάτε σε κρέμα το βούτυρο, τη ζάχαρη , το μείγμα κανέλας-ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτε το αυγό. Συνεχίζετε προσθέτοντας σε 3 δώσεις το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πλάθετε (με αλευρωμένο πλάστη) τη ζύμη σε καλά αλευρωμένο πάγκο ώστε να έχει πάχος 0,6 εκ. μέχρι να «φύγουν» όλα τα γρομπαλάκια.
Όταν η ζύμη είναι λεία την στρώνετε και με κουπάτ σε σχήμα δέντρου σχηματίζετε τα δεντράκια. Μόλις τελειώσετε τα τοποθετείτε στα ταψιά που έχετε ετοιμάσει κι από κει στη κατάψυξη για 5-10 λεπτά πριν ψήσετε προκειμένου να παραμείνει σταθερό το σχήμα τους.
Ψήνετε για 9-12 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω στα ταψιά για 3 λεπτά και στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε μια σχάρα να κρυώσουν. Διακοσμείτε με γλάσσο (royal icing).

Close