16 κόλπα μαγειρικής που θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη!

Ήρθε η ώρα να γίνει η ζωή σας πιο εύκολη στην κουζίνα! Δεν χρειάζεται να είστε αστέρια στην μαγειρική απλά με μερικά κόλπα θα κάνετε το φαγητό σας πιο νόστιμο αλλά δεν θα χρειάζεται να σπαταλάτε και ώρες στην κουζίνα.

Βρήκαμε για εσάς 16 κόλπα που θα σας φανούν πολύ χρήσιμα!

1.Αντικαταστήστε το βούτυρο με μαγιονέζα για να γίνει πιο τραγανό το τοστ!

Shorecook | All Recipes

2. Μην ξεπλένετε τα ζυμαρικά. Η αμυλούχα επικάλυψη βοηθά τις σάλτσες να κολλήσουν στα μακαρόνια, αλλά υπάρχουν δύο εξαιρέσεις : στις σαλάτες ζυμαρικών και στο σοτάρισμα.Τα ξεπλυμένα ζυμαρικά δεν θα κολλήσουν μαζί όταν τα ανακατεύουν με άλλα συστατικά.

Instagram | @ sincerelyj_elle

3. Προετοιμάστε και μαζέψτε όλα τα υλικά σας πριν μαγειρέψετε.

Μπορεί να πιστεύετε ότι είναι πιο αποτελεσματικό να κόβετε τα υλικά όσο μαγειρεύετε, αλλά μην ξεγελιέστε. Είστε λιγότερο πιθανό να κάνετε λάθη αν έχετε όλα τα υλικά μπροστά σας.

Instagram | @ eafennerty

4. Χρησιμοποιείστε αλάτι για να κάνετε πιο γευστικό το σκόρδο και να το κόψετε σε μικρότερα κομμάτια. Κόψτε το σκόρδο με το μαχαίρι καλά, έπειτα βάλτε πάνω στη λεπίδα λίγο αλάτι και εφαρμόστε με αυτή το αλάτι στο σκόρδο. Το σκόρδο έτσι θα ψιλοκοπεί καλύτερα και θα γίνει πιο γευστικό. Επίσης, δεν θα χρειαστεί να βάλετε στο γεύμα σας και πολύ αλάτι.

5. Μην πετάτε το λίπος από το μπέικον. Βάλτε το σε ένα βαζάκι και βάλτε το στο ψυγείο. Το λίπος από το μπέικον μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε κάθε συνταγή, δίνοντας έξτρα γεύση.

6. Χρησιμοποιήστε σωστά τα αυγά για να κάνετε τέλεια cookies. Το ασπράδι συμβάλει στη δομή των κουλουριών και δεν έχει έξτρα λίπος. Ο κρόκος δίνει περισσότερη γεύση στα κουλουράκια και πιο τραγανή υφή.

Sarah Jane Sanders | Serious Eats

Δείτε ακόμη: Κόλπα μαγειρικής που θα σας λύσουν τα χέρια (VIDEO)

7. Για πιο κρεμώδη υφή στο πουρέ πατάτας, βράστε τις πατάτες κατευθείαν στο γάλα. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε άλλο γάλα όταν θα φτιάξετε το πουρέ.

People

8.  Για να μην στεγνώνουν τα πουλερικά και οι μπριζόλες στο μαγείρεμα χρησιμοποιείστε αλατόνερο. Αυτό δίνει έξτρα γεύση και δεν στεγνώνει οποιοδήποτε κρέας. Βάλτε το κοτόπουλο σε αλατόνερο για δύο μέρες και έπειτα ψήστε το! Δεν θα πιστεύετε πόσο ζουμερό θα γίνει. Το ίδιο ισχύει και για την μπριζόλα. Μουλιάστε τη σε αλατόνερο με ακατέργαστο αλάτι για 1 με 2 ώρες και θα γίνει πεντανόστιμη, όταν την ψήσετε.

9. Κρατήστε το χυμό από τις πίκλες για να φτιάξετε απίστευτες μαρινάδες. Μπορείτε να κάνετε με αυτό μια τέλεια μαρινάδα για το κοτόπουλο.

Instagram | @chinolada

Δεν χρειάζεται να είστε αστέρια στην μαγειρική απλά με μερικά κόλπα θα κάνετε το φαγητό σας πιο νόστιμο αλλά δεν θα χρειάζεται να σπαταλάτε και ώρες στην κουζίνα.

10. Αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη,  το αβοκάντο είναι το τέλειο υποκατάστατο.  Στα smoothies και στα υπόλοιπα ψητά προϊόντα, το αβοκάντο μπορεί να προσθέσει την κρεμώδη υφή των γαλακτομικών προϊόντων , προσθέτοντας φυτικές ίνες και υγιή λιπαρά.

A Cookie Named Desire

Δείτε ακόμη: 15 χρήσιμα κόλπα μαγειρέματος των σεφ που μαθαίνουν μόνο σε σχολές μαγειρικής

11. Δώστε έξτρα γεύση στα ποπ κορν με σάλτσα σόγιας.  Αφού μαγειρέψετε τα ποπ κορν όπως συνήθως, ρίξτε από πάνω τους ένα μείγμα από λιωμένο βούτυρο ή λάδι καρύδας, με μια δόση από σάλτσα σόγιας. Θα δώσει στα ποπ κορν μια γεύση που θα σας καταπλήξει!

Posie Harwood  | Food52

12. Ζεστάνετε την πίτσα που περίσσεψε σε ένα τηγάνι. Βάλτε το κομμάτι με το τυρί προς τα κάτω. Αφήστε το να λιώσει και να πάρει λίγο χρώμα και έπειτα γυρίστε το από την άλλη πλευρά για να ζεστάνετε και το κομμάτι από κάτω.

Charlotte Palermino | Cosmopolitan

13. Ανακατέψτε λίγο σοκολάτα στο τσίλι σας.

Το μεξικάνικο φαγητό περιέχει σοκολάτα χωρίς να το καταλαβαίνετε και για ένα καλό λόγο. Μια παχιά στρώση από γλυκόπικρο κακάο θα  προσθέτει μια πλούσια γεύση στο τσίλι σας!

Saveur

Δείτε ακόμη: Δέκα τέλεια κόλπα μαγειρικής που σίγουρα δε τα ξέρετε!!!

14. Σταματήστε να αγοράσετε κύβους λαχανικών και φτιάξτε τους εύκολα στο σπίτι σας. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και ρίξτε μέσα κρεμμύδια, καρότα, κόκαλα από κοτόπουλο ή οτιδήποτε άλλο έχετε μέσα. Βάλτε το ζωμό στη κατάψυξη σε θήκες ώστε να έχετε για κάθε φορά που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε.

15. Βαρεθήκατε και δεν θέλατε να φάτε τη σούπα για τρίτη μέρα; Κάντε όση περίσσεψε σάλτσα. Κάθε σούπα μπορεί να μετατραπεί σε σάλτσα για τα λαχανικά ή το κρέας σας. Βάλτε τη σε ένα μπλέντερ και μετατρέψτε τη σε σάλτσα. Instagram | @mynewroots

16. Μην πετάτε αυτά που περίσσεψαν. Σας έμεινε ρύζι; φτιάξτε με αυτό κάποιο επιδόρπιο. Μπαγιάτικο ψωμί; Κάντε με αυτό κρουτόνς. Γίνετε δημιουργικοί και δεν πρόκειται να πάει τίποτα χαμένο.

Leela Cyd | The Kitchn

 


Close