Σπιτικα μπισκότα με επικάλυψη και γέμιση σοκολάτας

Υπέροχα σπιτικά μπισκότα με γέμιση και κάλυψη σοκολάτας.θα σας αποζημιώσει η υπέροχη γεύση των σπιτικών μπισκότων και η γέμιση και επικάλυψη πλούσιας γεύσης από 2 σοκολάτες.
Υλικά συνταγής
1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
180 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 αυγό
1 1/2 κ.σ. γάλα
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κοφτό κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
220 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε σε μπολ το αλεύρι, τη καστανή ζάχαρη, το κακάο και 125 γρ. βούτυρο και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτετε το αυγό και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν.
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη, τα οποία πιέζετε ομοιόμορφα ώστε να έχετε 2 δίσκους. Τους καλύπτετε με μεμβράνη και τους βάζετε στο ψυγείο για 1/2 -1 ώρα ή μέχρι να παγώσει καλά η ζύμη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και καλύπτετε με λαδόκολλα 2 ταψιά. Τοποθετείτε το κάθε δίσκο ζύμης ανάμεσα σε 2 κομμάτια λαδόκολας και με ένα πλάστη ανοίγετε “φύλλο” πάχους 5 χιλ. περίπου.
Με ένα τετράγωνο ή στρογγυλό κουπ πάτ, διαμέτρου βάσης 4 εκ., κόβετε κομμάτια από το φύλλο ζύμης και τα τοποθετείτε στα ταψιά, αφήνοντας περιθώριο μεταξύ τους εκ. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Θα έχετε 50 τεμ. περίπου. Βάζετε τα ταψιά στο ψυγείο για 10 λ να κρυώσουν τα μπισκότα.
Ψήνετε τα μπισκότα, 1 ταψί τη φορά, για 7-8 λ. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά, τα αφήνετε για 5 λ στο ταψί για 5 λ να “σταθούν” και μετά τα τοποθετείτε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για τη γέμιση σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε για 10 λ να κρυώσει. Τοποθετείτε σε μπολ τη ζάχαρη άχνη με το υπόλοιπο βούτυρο και το χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα απλώς να ενσωματωθούν.
Τοποθετείτε 1 ½ κ.γ. από το μείγμα στο κέντρο κάθε μπισκότου, το καλύπτετε με ένα δεύτερο, σαν σάντουιτς, το πιέζετε ελαφρώς να πάει παντού το μείγμα σοκολάτας και τα τοποθετείτε σε δίσκο. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και η γέμιση. Βάζετε τους δίσκους στο ψυγείο να 20 λ να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος με την υπόλοιπη σοκολάτα κουβερτούρας, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Τοποθετείτε τη σχάρα του φούρνου πάνω στο ταψί του φούρνου.
Παίρνετε ένα ένα τα μπισκότα, τα κρατάτε από το κέντρο τους και βυθίζετε τις πλευρές τους στη λιωμένη σοκολάτα. Το τοποθετείτε πάνω στη σχάρα. Ρίχνετε 1 κουταλιά λιωμένης σοκολάτα πάνω σε κάθε μπισκότο ώστε να καλυφθούν από τη σοκολάτα. Αφήστε τα για 1 ώρα περίπου να σφίξει η σοκολάτα και σερβίρετε.

via

Close