Πασχαλινά Αυγουλάκια Μακαρόν!

Στην αγαπημένη μας σελίδα foodandwine βρήκα μια καταπληκτική πασχαλινή συνταγή,για ένα γλυκάκι που όλοι αγαπάμε.Είναι πολύχρωμο,αμυγδαλένιο,μαλακό,γεμιστό με μαρμελάδα και αποτελεί πρακτική λύση για πολλές περιστάσεις,όπως γενέθλια,κεράσματα για το σχολείο και φυσικά ως πασχαλινό γλυκό για τους καλεσμένους και την οικογένεια μας.Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε…

Πασχαλινά Αυγουλάκια Μακαρόν!

πασχαλινα μακαρον

Συστατικά

πασχαλινα μακαρον

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° Βάλτε 2 φύλλα ψησίματος σε λαμαρίνες.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα ή ένα φορητό ηλεκτρικό μίξερ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη αμυγδάλου με 1 από τα ασπράδια των αυγών.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδυάζουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά μέχρι το σιρόπι να φτάσει τους 240 ° .

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα υπόλοιπα 2 ασπράδια αυγών σε μεσαία-υψηλή ταχύτητα έως ότου διαμορφώνουν  μαλακές αιχμές.

 

Με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, ρίξτε προσεκτικά το ζεστό σιρόπι ζάχαρης πάνω από τα ασπράδια και χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό.

πασχαλινα μακαρον

 

Προσθέτουμε χρωστική τροφίμων, μέχρι η μαρέγκα να πάρει χρώμα.(Μπορείτε να χωρίσετε την μαρέγκα σε μπολάκια και να να φτιάξετε διαφορετικά χρώματα)

πασχαλινα μακαρον

Ανακατέψτε το ένα τέταρτο της μαρέγκας στο μείγμα αμυγδάλου. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, ανακατέψτε με την υπόλοιπη μαρέγκα. Μεταφέρετε τη μαρέγκα σε ένα κορνέ και φτιάξτε σχήματα αυγού,επάνω στα  φύλλα ψησίματος. Αφήστε το να στεγνώσει για 15 λεπτά.

πασχαλινα μακαρον

Μεταφέρετε τις μαρέγκες στο φούρνο και ψήστε  για 5 λεπτά, μέχρι να φουσκώνουν και οι κορυφές να είναι σταθερές και γυαλιστερές.Βγάλτε από τον φούρνο  και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Βάλτε ένα κουτάλι μαρμελάδα σε κορνέ. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μια επανασφραγιζόμενη γερή πλαστική σακούλα και κόψτε μια γωνία. Γεμίστε τις επίπεδες πλευρές των μισών από τις μαρέγκες. Καλύψτε με τις υπόλοιπες μαρέγκες.

πασχαλινα μακαρον

Διακοσμήστε τις μαρέγκες με τις χρωστικές τροφίμων και μικρά πινέλα.

πασχαλινα μακαρον

 

 

Close