Κέικ σοκολάτα με φουντούκια & γλάσο σοκολάτας

Αφράτο και σοκολατένιο, «λουσμένο» με επίσης σοκολατένια σάλτσα, αυτό το κέικ θα κάνει πολύ χαρούμενους τους αμετανόητους εραστές της διάσημης ντίβας.

Υλικά

Για το κέικ

380γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

300γρ. αλεύρι μαλακό

6 αβγά μέτρια

110γρ. βούτυρο αγελαδινό

165ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουτ. γλυκού αλάτι

45γρ. κακάο

30ml ηλιέλαιο

120γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα

Για το γλάσο σοκολάτας

250ml κρέμα γάλακτος 35%

250γρ. κουβερτούρα

1 κουτ. σούπας κοφτή μέλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνετε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κακάο και το ηλιέλαιο και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα ανακατεύετε με σύρμα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτετε το μίγμα του κακάο και τα χοντροσπασμένα φουντούκια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Βήμα 3

Αδειάζετε το τελικό μίγμα σε αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 25×35εκ. Εάν δεν έχετε αντικολλητικό, θα πρέπει να το βουτυρώσετε και να το αλευρώσετε πριν. Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα σας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν το ψήσετε. Ψήνετε το κέικ για περίπου 40-45 λεπτά .

Βήμα 4

Ετοιμάζετε το σοκολατένιο γλάσο: Σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W) λιώνετε με προσοχή την κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια βράση. Την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).

Βήμα 5

Αφού βγάλετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το περιχύνετε με το γλάσο της σοκολάτας. Διακοσμείτε με χοντροσπασμένα φουντούκια και περιμένετε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.

Μερίδες: για ένα ταψάκι Δ: 25 Χ 35εκ.
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος μαγειρέματος: 40′
Έτοιμο σε: 60′

Αντωνία Κατή
Δημήτρης Χρονόπουλος (olivemagazine.gr)

Close