8 εκπληκτικά μυστικά για να γίνετε ειδικοί στην κουζίνα

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός καλού μάγειρα και ενός μεγάλου σεφ; Υπάρχουν αρκετές απαντήσεις…Ωστόσο, αν θέλετε να γίνεται οι καλύτεροι στην κουζίνα τότε ακολουθήστε αυτά τα 8 εκπληκτικά μυστικά. Θα γίνεται ειδικοί γρήγορα !

Είτε επιλέγετε τις πιπεριές σας, ψήνετε το κέικ μπανάνας, είτε τσεκάρετε τα αυγά σας, υπάρχουν μυστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν και να σας κάνουν ευκολότερη τη ζωή και θα σας κάνουν να μαγειρεύετε γρηγορότερα.

8 μυστικά κουζίνας

1.Επιλέξτε τις πιπεριές σας με ένα 1-2-3-4.

Ξέρετε ότι οι πιπεριές μπορεί να είναι «αρσενικές» ή «θηλυκές»; Ενώ οι άνθρωποι αναρωτιούνται το τι είναι αλήθεια, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένας αριθμός λοβών που καθορίζει εάν αυτές είναι καλύτερες για σαλάτα ή για να μαγειρέψετε το αγαπημένο σας πικάντικο πιάτο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναστρέψετε τη πιπεριά και να μετρήσετε τον αριθμό των λοβών. Αν έχει τέσσερις λοβούς αυτό σημαίνει ότι το πιπέρι είναι θηλυκό, καθιστώντας το πιο γλυκό και καλύτερο για σαλάτα, ενώ 3 λοβούς είναι αρσενικό και είναι καλύτερο για μαγείρεμα!

Δείτε ακόμη: 16 κόλπα μαγειρικής που θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη!

2. Καταψύξτε τα απομεινάρια για γρήγορο μαγείρεμα.

Αν σας έχουν μείνει  βότανα, κρασί ή μαγειρεμένα αποθέματα από την τελευταία συνταγής σας, μην τα αφήσετε να πάνε χαμένα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα ρίξετε ή να τα τοποθετήσετε σε παγοθήκες – προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο στα βότανα – και παγώστε τα! Θα έχετε τέλειους κύβους βοτάνων, κρασιού για μελλοντική χρήση στο μαγείρεμα σας.

3. Ψήστε τις μπανάνες σας.

Το να είναι οι μπανάνες όσο ώριμες πρέπει για να τις χρησιμοποιήσετε δεν είναι και το πιο εύκολο. Προκειμένου να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ένα μπανανόψωμο, ακολουθήστε αυτό το τέχνασμα.  Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε μπανάνες σε ένα ταψί και να τις βάλετε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 έως 30 λεπτά. Οι φλούδες μπανάνας μαυρίζουν και μαλακώνουν και μπορείτε να φτιάξετε το μπανανόψωμο αμέσως μετά.

Δείτε ακόμα: 15 χρήσιμα κόλπα μαγειρέματος των σεφ που μαθαίνουν μόνο σε σχολές μαγειρικής

4. Παγώστε και κόψτε το κρέας σας.

Ευτυχώς, υπάρχει μια εύκολη λύση που μπορείτε να εφαρμόσετε σε οποιδήποτε κρέας θέλετε να περικόψετε. Για να κόψετε εύκολα το μπέικον και να μην κολλάει απλά βάλτε το στην κατάψυξη για 15 λεπτά (για μπέικον) έως 20 (για παχύτερα κρέατα) λεπτά και θα κόβετε σούπερ εύκολα.

Δεν έχετε πλάστη; Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι κρασιού και το πρόβλημα σας λύθηκε.

5. Μπουκάλι κρασιού για να χρησιμοποιήσετε σαν πλάστη.

Δεν έχετε πλάστη; Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι κρασιού και το πρόβλημα σας λύθηκε.

6. DIY κόπτη ζύμης

Ένα άλλο τρόφιμο που μερικές φορές δυσκολεύουμε να κόψουμε; δεν είναι άλλο από τη ζύμη, φυσικά. Αντί να αγοράσετε ένα ειδικό κόφτη ζύμης για τα σπιτικά σας μπισκότα και ρολά , πάρτε το χείλος του ενός κανονικού ποτηριού σε νερό και στο αλεύρι και χρησιμοποιήστε ως έναν εύκολο τρόπο για να κάνετε τέλειους κύκλους  ζύμης χωρίς αυτή να κολλήσει στο ποτήρι.

7. Χρησιμοποιήστε τρίφτη για το βούτυρο

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων μας είναι πως να κάνουμε το βούτυρο μαλακό γρήγορα; Η απάντηση είναι εύκολη και πραγματικά εξαιρετική: θα χρειαστείτε ένα τρίφτη τυριού! Περάστε το ραβδί του βουτύρου σας στην μεγάλη πλευρά του τρίφτη και θα έχετε μαλακό βούτυρο σε χρόνο μηδέν.

Δείτε ακόμη: Κύβοι μαγειρικής κοτόπουλο από τα χεράκια σας

8. Βυθίστε τα αυγά σας σε νερό για να δείτε αν είναι φρέσκα

Αυτό το τέχνασμα έχει χρησιμοποιηθεί από τους σεφ για τα τελευταία 100 χρόνια! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να διαπιστώσετε εάν αυτό το κουτί με αυγά είναι μπαγιάτικο ή φρέσκο ​​είναι να τοποθετήσετε ένα αυγό σε ένα ποτήρι νερού και να προσέξετε τι θα συμβεί. Εκείνα που βυθίζονται είναι φρέσκα ενώ τα αυγά που επιπλέουν είναι μπαγιάτικα.

Δείτε το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες:

Πηγή: tiphero.com

Close