8 τρόποι να αναβαθμίσεις το καθημερινό τοστ στο σχολείο

Τα μαθήματα στο σχολείο ξεκινούν και μαζί τους και το άγχος των μαμάδων και των μπαμπάδων σχετικά με το τι φαγητό θα ετοιμάζουν στα παιδιά για πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σχολείο. Η πιο εύκολη και γρήγορη λύση για να ικανοποιήσεις 2-3 πεινασμένα στομαχάκια ταυτόχρονα είναι εκ των πραγμάτων μερικά τοστ. Τι γίνεται όμως όταν τα μικρά αρχίζουν να παραπονιούνται και να λένε πως έχουν βαρεθεί συνέχεια να τρώνε το ίδιο και το ίδιο; Απλά αναβαθμίζεις το κλασικό τοστ.

 

Πρόσθεσε ψητή ντομάτα στο κλασικό τοστ με τυρί για να απογειώσεις τη γεύση του. Προκειμένου να μη “βραχεί” το ψωμί από τους χυμούς της ντομάτας, αφαίρεσε τα σποράκια και άφησε μόνο τη σάρκα με τη φλούδα.
Κάνε τα παιδιά να φάνε περισσότερα λαχανικά μέσα στην ημέρα, προσθέτοντας ψητή πιπεριά Φλωρίνης και μαρούλι.
Μήπως λατρεύουν την χωριάτικη πίτσα; Γιατί δεν ενσωματώνεις λοιπόν τις πιο κλασικές ελληνικές γεύσεις στο επόμενό τους σάντουιτς; Πρόσθεσε φρέσκια ντοματούλα, πιπεριά, ρίγανη και εννοείται φέτα.
Αν το μικρό σου δεν είναι φίλος του κρέατος ή εάν έχεις επιλέξει να του προσφέρεις μια χορτοφαγική διατροφή, ξέχνα τη γαλοπούλα και φτιάξε ένα τοστ με ψητά λαχανικά, όπως κολοκυθάκι, μελιτζάνα και πιπεριά, και μερικές φέτες από ψητό μανούρι. Αν θέλεις να το κάνεις λιγο πιο γκουρμέ πρόσθεσε και μερικές σταγόνες βαλσάμικο ξίδι.

δείτε περισσότερα στο apithano.gr


Close