Αφράτο κέικ μπανάνας χωρίς γλουτένη!

Υλικά
Για 4-6 άτομα

3 φλιτζάνια αμιγδαλόσκονη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κούπας λάδι
1/4 φλιτζανιού μέλι ζεστό
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 μπανάνα πολτοποιημένη σε πουρέ
1 φλιτζάνι χοντροκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Μέλι ρευστό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα 20 x 20 εκ και πασπαλίζετε με αμυγδαλόψιχα ή βάζετε ένα αντικολλητικό φύλλο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα, τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το ηλιέλαιο, μέλι ζεστό, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.

Ρίχνουμε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αμυγδαλόψιχας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Διπλώνετε με μια σπάτουλα τη σοκολάτα και πουρέ μπανάνας και στη συνέχεια ρίξτε στη φόρμα.
Ψήστε για 33-43 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Πηγή: sidagi.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close