ΑΦΡΑΤΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ μέ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ.

ΑΦΡΑΤΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ μέ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ … 🙂 !

ΓIA TO ΠANΤΕΣΠΑΝΙ:

  • 4 αυγά
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • Ξύσμα μισού λεμονιού
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 1 αρωματική βανίλια

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Μαρμελάδα τής αρεσκείας σας ή Μερέντα ή έτοιμη πραλίνα φουντουκιού ή Σοκολάτα ή κομμένα μαλακά φρούτα !

Δείτε ακόμη: Κορμος μπαουντι με τρια υλικα. Πανευκολος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Στρώνετε ρηχό μακρόστενο ταψάκι μέ χαρτί ζαχαροπλαστικής ή λαδόχαρτο αλειμένο μέ βούτυρο καί προθερμαίνετε τό φούρνο στούς 220 βαθμούς.

2) Χτυπάτε σέ μπόλ τά κροκάδια μέ λίγη από τή ζάχαρη καί τό ξύσμα λεμονιού ώσπου νά ασπρίσουν. Χτυπάτε τά ασπράδια σέ μαρέγκα μέ τήν υπόλοιπη ζάχαρη καί τά προσθέτετε ανακατεύοντας προσεχτικά στό μείγμα τών αυγών. Ρίχνετε τό αλεύρι μέ τήν βανίλια καί ανακατεύετε.

3) Απλώνετε ομοιόμορφα τό μείγμα στό ταψάκι καί τό ψήνετε 10 μέ 12 λεπτά. Αναποδογυρίζετε τό παντεσπάνι σέ καθαρή πετσέτα πασπαλισμένη μέ ζάχαρη καί ξεκολάτε τό λαδόχαρτο. Σκεπάζετε τό παντεσπάνι μέ καθαρό λαδόχαρτο. Τυλίγετε τό παντεσπάνι όσο είναι ακόμη ζεστό καί μέ τή βοήθεια τής πετσέτας σέ ρολό. Aφήνετε τό παντεσπάνι νά κρυώσει.

Δείτε ακόμη: Κορμός με μερέντα και φουντούκια

4) Ξεδιπλώνετε τό παντεσπάνι καί πετάτε τό λαδόχαρτο. Απλώνετε τήν χλιαρή μαρμελάδα πάνω στό παντεσπάνι μέ κουτάλι σέ όλη την επιφάνεια του καί τό ξανατυλίγετε ρολό. Πασπαλίζετε μέ ζάχαρη άχνη, τρούφα, πολύχρωμες σοκολατένιες καραμελίτσες καί ότι άλλο σάς αρέσει.

KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ … ! ! !

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips


Close