Ακαταμάχητη Pavlova

Ακαταμάχητη Pavlova

Υλικά:
4 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
μία πρέζα περίπου αλάτι
250 γραμμ. ζάχαρη
2 κ.γ. κορν φλάουερ
1 κ.σ. λευκό ξίδι
Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια η 2 κάψουλες
300 γραμμ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
250 γραμμ. φράουλες.

Για το μαρινάρισμα:
1 σφηνάκι Grand Marnier
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 κ.σ ζάχραρη

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
Βάζουμε σε ένα μπολ 250 γραμμ. φράουλες κομμένες στα τέσσερα ή όπως αλλιώς προτιμούμε με ένα σφηνάκι Grand marnier και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού για να μαριναριστούν.
Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια με το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη ώσπου να διαλυθεί καλά και να σχηματιστεί μαρέγκα που να γυαλίζει και να κάνει κορυφές.
Πασπαλίζουμε με κορν φλάουερ και ρίχνουμε το ξίδι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Απλώνουμε σε ταψί 23 εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί πασπαλισμένο ελαφρά με κορν φλάουερ.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150oC και ψήνουμε στη δεύτερη σκάλα από κάτω για 45-50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μέσα, με ανοιχτή την πόρτα, ώσπου να κρυώσει.
Γαρνίρουμε την πάβλοβα με σαντιγί και σκεπάζουμε με τις φράουλες.
*ΣΗΜΕΊΩΣΗ*
Για τις δικές μου πάβλοβες έφτιαξα διπλή δόση (βανίλιες έβαλα 3 και όχι 4) και έκοψα και 8-10 φράουλες σε μικρά κυβάκια. Έτσι έφτιαξα δύο δίσκους 23 εκ. για τη μεγάλη πάβλοβα και την έκανα σε στρώσεις (1ο δίσκο μαρέγκας, μετά σαντιγί και κυβάκια φράουλας, τον 2ο δίσκο μαρέγκας, ξανά σαντιγί και τέλος το γαρνίρισμα με τις φέτες φράουλας.
Με το υπόλοιπο μείγμα μαρέγκας έφτιαξα και 6-8 ατομικές (χορταστικές) πάβλοβες!
Η ψημένη μαρέγκα θέλει αρκετή προσοχή όταν θα την βγάλουμε από το αντικολλητικό χαρτι και θα την βάλουμε στο πιάτο διότι είναι ευαίσθητη και σπάει.
Καλή επιτυχία!!!

paylova paylova1

Close