Αμυγδαλοπιτα σιροπιαστή με σοκολάτα

Αμυγδαλοπιτα σιροπιαστή με σοκολάτα

Υλικα

2 πακετα φυλλο κρουστας

200 γρ βουτυρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

250 γρ βουτυρο

250 ζαχαρη αχνη

250 γρ αμυγδαλο αποφλοιωμενο και καβουρδισμενο

6 αβγα

50 γρ αλευρι γοχ

1 βαζακι γλυκο κουταλιου βυσσινο, στραγγισμενο απο το σιροπι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1000 γρ ζαχαρη

700 γρ νερο

100 γρ γλυκοζη, η χυμο 1/2 λεμονιου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

1 κιλο σοκολατα κουβερτουρα

2 κουταλιες βουτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ριχνουμε τα καβουρδισμενα αμυγδαλα στο μπλεντερ μαζι με την αχνη και τα αλεθουμε, λιγα λιγα, μεχρι να γινουν σκονη.Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο μαζι με τι τριμμενο αμυγδαλο μεχρι να μαλακωσει και να ασπρισει. Ριχνουμε τα αβγα σταδιακα και συνεχιζουμε το χτυπημα μεχρι να φουσκωσει και να σχηματιστει μια λευκη κρεμα, περιπου 4 λεπτα. Στο τελος ριχνουμε το αλευρι και ανακατευουμε απαλα. Βαζουμε στον παγκο 3 φυλλα, βουτυρωμενα μεταξυ τους,με την μεγαλη πλευρα τους μπροστα μας και ριχνουμε κουταλιες απο το μιγμα κατα μηκος της πλευρας που ειναι μπροστα μας. Βαζουμε 8 βυσσινα πανω απο την κρεμα και τυλιγουμε ρολο, διπλωνοντας τις ακρες. Τοποθετουμε το ρολο στο βουτυρωμενο ταψι του φουρνου. Συνεχιζουμε με τα υπολοιπα ρολλα. Βουτυρωνουμε καλα απο πανω ολα τα ρολλα και βαζουμε το ταψι στο ψυγειο για λιγες ωρες. Βγαινουν 6 ρολλα. Οταν παγωσει καλα, χαρασουμε ελαφρος τα πανω πανω φυλλα, χωρις να φτασουμε στη γεμιση, γιατι θα ξεχειλισει κατα το ψησιμο. Καθε ρολλο το κοβουμε σε εξη κομματια. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 150-160 βαθμους για 1 και 1/2 ωρα περιπου. Για το σιροπι βραζουμε τα υλικα για 3 λεπτα. Βγαζουμε απο το φουρνο και σιροπιαζουμε με το σιροπι ζεστο. Την επομενη ημερα κοβουμε και χωριζουμε τα κομματια μεχρι κατω. Λιωνουμε την κουβερουρα μαζι με το βουτυρο και βουταμε ενα ενα τα κομματια του γλυκου. Τοποθετουμε σε λαδοκολα ριχνουμε φιλε αμυγδαλου απο πανω και αφηνουμε να στεγνωσει καλα η σοκολατα. Διατηρειται το γλυκο εκτος ψυγειου για 10 ημερες. Αν δεν θελουμε να τα βουτηξουμε στη σοκολατα ενα ενα, μπορουμε αφου κοψουμε τα κομματια, να ριξουμε τη σοκολατα απο πανω στο ταψι και να διακοσμησουμε με το φιλε αμυγδαλου.

 

 

Close