Banoffee με 3 διαφορετικούς τρόπους

Θέλεις να φτιάξεις ένα εύκολο, οικονομικό και νόστιμο γλυκό για την οικογένεια & τους καλεσμένους σου; Δες εδώ 3 εύκολες συνταγες  για  Banoffee.

 

ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑΡΤΑ BANOFFEE

BANOFFEE
Για τη βάση,
100γραμμ. Λειωμένο βούτυρο
2 πακέτα μπισκότα Digestive τριμμένα
Για τη γέμιση,
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
Για τη διακόσμηση,
300ml κρέμα γάλακτος
Σκόνη κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Για τη βάση: Ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το λειωμένο βούτυρο, σε μια φόρμα με ελατήριο διαμέτρου 20εκ. Πατήστε τα μπισκότα με τη βοήθεια ενός κουταλιού, για να απλωθούν και να καλύψουν τον πάτο και λίγο από τα τοιχώματα της φόρμας. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει για 15 λεπτά.
2. Για τη γέμιση: Βυθίστε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να βράσει για 3 ώρες. (Το νερό πρέπει συνέχεια να σκεπάζει την κονσέρβα, που σημαίνει, ότι σε όλο αυτό το διάστημα ίσως χρειαστεί να συμπληρώσετε νερό).
3. Βγάλτε με προσοχή την κονσέρβα από τη κατσαρόλα για να μη καείτε και αφήστε τη στον πάγκο της κουζίνας, να κρυώσει.
6. Καθαρίστε τις μπανάνες, κόψτε τες σε λεπτές ροδέλες και στρώστε τες πάνω στα μπισκότα.
7. Ανοίξτε την κονσέρβα με το ζαχαρούχο γάλα, που έχει γίνει πλέον καραμέλα και απλώστε τη με μια σπάτουλα πάνω στις μπανάνες.
8. Στρώστε τη καλά-καλά με ένα κουτάλι και βάλτε τη φόρμα πάλι στο ψυγείο, για 20 λεπτά.
9. Για τη διακόσμηση: Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Απλώστε τη πάνω στη καραμέλα.
10. Πασπαλίσετε τη τάρτα με λίγη σκόνη κακάο.
Σημ: Αντί για κακάο, μπορείτε να διακοσμήσετε τη τάρτα με ξύσμα σοκολάτας, με σιρόπι σοκολάτας και για πιο…άρρωστη γεύση… με φουντούκια πραλίνα.
Φουντούκια πραλίνα
100γραμμ. φουντούκια
50 γραμμ. ζάχαρη
Λαδόκολλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάλτε τα φουντούκια σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι να καβουρντιστούν.
2. Βγάλτε τα σε ένα μπολ και βάλτε στο τηγανάκι που ήδη καίει, τη ζάχαρη.
3. Χαμηλώστε τη φωτιά για να προλάβει να λειώσει η ζάχαρη και όταν πάρει μελί σκούρο χρώμα, ρίξτε μέσα τα φουντούκια.
4. Ανακατέψτε τα καλά και αδειάστε τα πάνω σε μια λαδόκολλα για να κρυώσουν.
5. Όταν κρυώσουν τελείως, σπάστε τα και πασπαλίστε τη τάρτα.

ΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ BANOFFEE

BANOFFEE 2 450X450

Για τη βάση,
100γραμμ. Λειωμένο βούτυρο
2 πακέτα μπισκότα Digestive τριμμένα
Για τη καραμέλα,
100γραμμ. βούτυρο
100γραμμ. μαύρη ζάχαρη
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
Για τη γέμιση,
4 μπανάνες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
300ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
Για τη διακόσμηση,
Τριμμένη κουβερτούρα και ροδέλες μπανάνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Για τη βάση: Ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το λειωμένο βούτυρο, σε μια φόρμα με ελατήριο διαμέτρου 20εκ. Πατήστε τα μπισκότα με τη βοήθεια ενός κουταλιού, για να απλωθούν και να καλύψουν τον πάτο της φόρμας και λίγο τα τοιχώματα. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει για 15 λεπτά.
2. Για τη καραμέλα: Βάλτε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατέψτε τα μέχρι να λειώσει τελείως η ζάχαρη. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα, αυξήστε τη θερμοκρασία στο φουλ και ανακατέψτε τα για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να γίνουν χρυσή καραμέλα.
3. Βγάλτε τη φόρμα με τα μπισκότα από το ψυγείο περιχύστε τα με τη καραμέλα και ξαναβάλτε τη στο ψυγείο, για 1 ώρα.
4. Για τη γέμιση: Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί, αρωματίστε τη με τη βανίλια και αφήστε τη στην άκρη. Κόψτε τις μπανάνες σε ροδέλες. Βγάλτε τη φόρμα από το ψυγείο για να τη διακοσμήσετε.
5. Στρώστε τις μπανάνες πάνω στη καραμέλα. Βάλτε από πάνω τη σαντιγί και πάνω από τη σαντιγί λίγες ροδέλες μπανάνας. Τέλος, τρίψτε μπόλικη κουβερτούρα.
6. Ξεφορμάρετε τη τάρτα σε μια πιατέλα και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.

ΤΣΙΖΚΕΙΚ BANOFFEE

ΤΣΙΖΚΕΙΚ BANOFFEE 450X450
Για τη βάση,
100γραμμ. καρύδια χονδροκομμένα συν λίγα ακόμα, για τη διακόσμηση
2 πακέτα μπισκότα digestive τριμμένα
100γραμμ. Λειωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση,
3 μπανάνες
3 μεγάλα αβγά
350γραμμ. τυρί Philadelphia
200γραμμ. κρέμα γάλακτος
175γραμμ. ζάχαρη
Για τη διακόσμηση, σος καραμέλα
3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
50γραμμ. βούτυρο
75γραμμ. μαύρη ζάχαρη
50γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
150γραμμ. Golden syrup
150ml κρέμα γάλακτος
Βανίλια
Μερικά καρύδια χοντροκομμένα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Για τη βάση: Ανάψτε το φούρνο στους 175ο C. Βάλτε τα καρύδια σε ένα τηγανάκι να ψηθούν λίγο, χωρίς να καούν και χονδροκόψτε τα.
2. Ανακατέψτε τα καρύδια με τα τριμμένα μπισκότα και το λειωμένο βούτυρο, σε μια φόρμα με ελατήριο διαμέτρου 20εκ. Πατήστε τα μπισκότα με τη βοήθεια ενός κουταλιού, για να απλωθούν και να καλύψουν τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας μέχρι τη μέση.
3. Ψήστε τη βάση με τα μπισκότα στο φούρνο για 10λεπτά.
4. Για τη γέμιση: Χαμηλώστε το φούρνο στους 150ο C. Χτυπήστε στο μπλέντερ όλα υλικά της γέμισης και αδειάστε τα στη φόρμα με τα μπισκότα. Βάλτε το τσιζκέικ στο φούρνο στη μεσαία θέση και ψήστε το για 1 ώρα. Σβήστε το φούρνο και αφήστε το μέσα να κρυώσει.
5. Για τη διακόσμηση: Βάζετε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, τη κρυσταλλική ζάχαρη και το σιρόπι. σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να λειώσουν τελείως, σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τα ανακατεύετε, μέχρι να δέσουν. Το αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τα υπόλοιπα καρύδια, τα ανακατεύετε και αυτά και αφήνετε τη σος στον πάγκο της κουζίνας, να κρυώσει.
6. Ξεφορμάρετε το τσιζκέικ σε μια πιατέλα. Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις αλείφετε με το χυμό του λεμονιού, για να μη μαυρίσουν και στολίζετε το τσιζκέικ. Ρίχνετε πάνω από τις μπανάνες λίγη σος καραμέλα και βάζετε το τσιζκέικ στο ψυγείο.
7. Την υπόλοιπη καραμέλα, τη βάζετε σε ένα μπολάκι εκτός ψυγείου, για να βάζει ο καθένας όση σος θέλει, στο κομμάτι του.
Ανθή Λαμπίρη,lifesharing.gr

Close