Σοκολατένιο ραβανί.

Τι γίνεται όταν το σιρόπι συναντάει τη σοκολάτα?  Πάρτι αισθήσεων!!!!

Θα σας τρέξουν τα σάλια με αυτό το γλυκό!

Εκτέλεση
(Για 4-6 άτομα)
Για το ραβανί
Σε μπέν μαρί ζεσταίνουμε την κουβερτούρα για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, κανέλα, μπέικιν πάουντερ αμυγδαλόψιχα, κουβερτούρα λιωμένη.
Όταν το μείγμα γίνει έτοιμο, το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Ισιώνουμε την επιφάνεια του και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις (πάνω και κάτω) για 30 λεπτά.
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για 7 λεπτά περίπου (από την στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει).
Αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα και αφήνουμε να χλιάνει.
Κόβουμε σε κομμάτια το ραβανί και περιχύνουμε με το σιρόπι. Το ραβανί μας πρέπει να είναι ζεστό, σχεδόν μόλις βγει από τον φούρνο και το σιρόπι ζεστό από την κατσαρόλα.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα στη φωτιά με 1 ποτήρι νερό, 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ και το κόρν-φλάουρ κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.
Ρίχνουμε και την κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν όλα μια ομοιόμορφη πηχτή κρέμα, που τη στρώνουμε πάνω στο ραβανί μας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρεται με παγωτό μπισκότο κρέμα.

Close