Υπέροχο κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και κομμάτια σοκολάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υπέροχο κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και κομμάτια σοκολάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά συνταγής

 

  • 120 γρ. σπορέλαιο
  • 2 πορτοκάλια (βιολογικά – ακέρωτα)
  • 240 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 200 γρ. σοκολάτα σε κομματάκια
  • λίγη λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC, στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μεγάλη φόρμα για κέικ.
Κόβουμε τα πορτοκάλια (αφού τα πλύνουμε) στη μέση και έπειτα κάθε μισό
σε 4 κομμάτια. Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που
ενώνουν τα φετάκια πορτοκαλιού. Αφαιρούμε και τις άκρες.
Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι , το χυμό, τα αβγά και το αλάτι. Τα αλέθουμε για να γίνουν κρέμα.
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα
και με κουτάλι ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στα στερεά υλικά στη μέση
και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν (μην
παραδουλεύετε το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα).
Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το
μίγμα στη φόρμα. Ψήνουμε να ροδίσει για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε αν
ψήθηκε μπήγοντας μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Περιχύνουμε με λίγη
λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα.

Mερίδες: 14
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά

Close