Σοκολατενια αυγα! Απίθανη ιδεα!

Ψάχνουμε να βρούμε τα καλύτερα για εσάς για να εντυπωσιάσετε τους πάντες. Έτσι όπως η παρακάτω συνταγή γλυκού που θα σας εκπλήξει όπως εξέπληξε και εμάς.

Εκτέλεση:
Για την κρέμα cheesecake
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν.
Για τα σοκολατένια αυγουλάκια.
Λιώνουμε την σοκολάτα, φουσκώνουμε τα μπαλόνια στο επιθυμητό μέγεθος, βουτάμε όπως στην φωτογραφία, και τοποθετούμε σε λαδόκολλα και στο ψυγείο να παγώσουν.
Το μπαλόνι θα το φουσκώσετε πολύ λίγο τόσο όσο να σας μοιάζει με αυγό και θα αφήσετε πολύ λίγο ακάλυπτο ουσιαστικά μόνο το πάνω μέρος εκεί που το δένετε.
Αφού τα ετοιμάσετε. Όταν παγώσουν,σκάστε τα μπαλόνια και τοποθετήστε τα σε αυγοθήκες και σπάστε λίγο το πάνω μέρος σαν να μοιάζει με σπασμένο τσόφλι.
Πάρτε την κρέμα cheesecake και γεμίστε προσεκτικά τα αυγουλάκια σας. Βάλτε τα στο ψυγείο και ετοιμάστε τον κρόκο. (η αναλογία θα είναι 1:1 δηλαδή 1 κουταλιά μαρμελάδα 1 βούτυρο )
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 5 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο και 5 βούτυρο ανάλατο.
Ανακατέψτε και αφού το δείτε να είναι έτοιμο βγάλτε από την φωτιά αφήστε να κρυώσει και τοποθετήστε για λίγα λεπτά στο ψυγείο ώστε να πήξει ελαφρά.
Βγάλτε τα αυγά σας από το ψυγείο σκάψτε ελαφρά την κρέμα με ένα κουταλάκι και γεμίστε προσεκτικά με την σάλτσα βερίκοκου όπως στην φωτογραφία. Μόλις τα ετοιμάσετε όλα, βάλτε τα στο ψυγείο για μισή ώρα και σερβίρετε.
Μπορείτε να τα ετοιμάσετε και 2-3 μέρες πριν αλλά αποθηκεύστε σε ένα αεροστεγές τάπερ.
Σοκολατενια αυγα! Απίθανη ιδεα!
Σοκολατενια αυγα! Απίθανη ιδεα!

Close